Tuija Hyyrynen päätti kauden maalilla

Italian Serie A saatiin viikonloppuna päätökseen ja Tuija Hyyrynen onnistui vielä avaamaan maalitilinsä kauden viimeisessä ottelussa. Emmi Alanen onnistui myös maalinteossa ja Natalia Kuikka sai vyölleen ensimmäiset minuutit NWSL:ssä.

Italian liigassa sarjakausi saatiin päätökseen ja Tuija Hyyrysen Juventus päätti kauden tyylillä voittamalla Interin selvästi 5-0 (4-0). Tunnin ottelussa pelannut Hyyrynen sai myös maalitilinsä auki kauden osalta, kun hän viimeisteli yhden maalin. Hyyrynen pelasi kauden aikana yhteensä 15 ottelussa. Juventus voitti kauden kaikki 22 otteluaan. Interin Anna Auvinen juoksi kentälle 62. minuutilla ja hänelle kertyi kauden aikana yhteensä 16 ottelua. Inter sijoittui sarjassa kahdeksanneksi.

Paula Myllyojan Pink Barin kausi päättyi 1-2 (1-2)-tappioon Florentia San Gimignanoa vastaan. Pink Bari voitti kauden avausottelunsa, mutta hävisi 21 seuraavaa. Myllyoja tuli tauon jälkeen kentälle. Hän pelasi kauden aikana yhteensä 14 ottelussa.

Natalia Kuikka teki debyyttinsä NWSL-liigassa, kun hän tuli vaihdosta kentälle 64. minuutilla, mutta Portland Thorns hävisi kotonaan OL Reignille 1-2 (1-2).

Espanjan liigassa Iina Salmi pääsi juhlimaan Valencian 1-0 (1-0)-voittoa Eibarista. Salmi ei pelannut ottelussa. Valencia on sarjassa kahdeksantena.

Sanni Franssi tuli 65 minuutilla kentälle, mutta sekään ei riittänyt viemään Real Sociedadia voittoon 0-0 päättyneessä ottelussa Atletico Madridia vastaan. Real Sociedad pitää hallussaan neljättä sijaa.

Logrono piti säilymistoiveensa elossa napattuaan pisteen 1-1-tasapelillä niin ikään sarjapaikastaan taistelevan Santa Teresan vieraana. Linda Nyman tuli viimeiseksi viideksi minuutiksi kentälle Lorgonon paidassa. Santa Teresan Sini Laaksonen seurasi ottelua penkiltä. Logronolla on kolme peliä jäljellä ja eroa säilymiseen on seitsemän pistettä.

Adelina Engman pelasi vajaan tunnin, kun Montpellier voitti Ranskan liigan ottelussa Soyauxin 2-1 (0-0). Montpellier on viidentenä.

Linda Sällströmin Paris FC on pykälän ylempänä, vaikka hävisi sarjajumbo Le Havren vieraana 0-1 (0-1). Sällström oli avauskokoonpanossa pelaten 62 minuuttia.

Ria Ölingin FC Rosengård jatkaa puhtaalla pelillä Ruotsin Damallsvenskanissa joukkueen voitettua Piteån 1-0. Öling pelasi koko pelin.

Kristianstadin ja AIK:n välisessä ottelussa nähtiin tositoimissa peräti viisi suomalaispelaajaa. Eveliina Summanen ja Jutta Rantala pelasivat koko pelin Kristianstadin riveissä ja Milla-Maj Majasaari, Emma Santamäki sekä Jenny Danielsson urakoivat niin ikään täyden pelin AIK:n paidassa. Ottelu päättyi 1-1 (1-1)-pistejakoon. Kristianstad jatkaa tappioitta ollen kolmantena ja AIK on yhdeksäntenä.

Anna Tamminen ja Eva Nyström pääsivät juhlimaan Tukholman paikallisottelun voittoa, kun Hammarby kaatoi Djurgårdenin 3-2 (1-1). Tamminen ja Nyström pelasivat tuttuun tapaan täydet minuutit.

Kaisa Collin seurasi penkiltä, kun Eskilstuna United hävisi Häckenin vieraana 0-3 (0-1).

Emmi Alasen maali oli laiha lohtu Växjölle, kun Elli Pikkujämsän ja Olivia Mattssonin Örebro voitti kotonaan selvästi 4-1 (3-0). Alanen pelasi koko ottelun, Pikkujämsä tuli tauolla vaihtoon ja Mattsson tuli kentälle viimeisellä minuutilla. Vera Varis oli Växjön penkillä. Örebro on viidentenä ja Växjö viimeisenä ollen vielä voitoitta.

Olga Ahtinen urakoi koko pelin Linköpingin pelatessa maalittoman tasapelin Vittsjötä vastaan. Anna Koivunen oli vaihtopenkillä. Linköping on neljäntenä.

Viime viikolla kuultiin myös pelaajauutisia, kun Nora Heroum ilmoitti sosiaalisessa mediassa, ettei jatka Brighton & Hove Albionin riveissä ensi kaudella.