Tuija Hyyrynen juhli Supercupin voittoa – Eveliina Summanen siirtyy Tottenhamiin

Tuija Hyyrynen sai jälleen yhden pokaalin lisää palkintokaappiinsa, kun Juventus juhli viikonloppuna Italian Supercupin voittoa. Maanantaina saatiin myös sopimusuutisia, kun Eveliina Summanen on tehnyt sopimuksen Englannin Superliigassa pelaavan Tottenhamin kanssa.

Juventus voitti ensin välierässä rangaistuspotkukilpailun jälkeen Sassuolon. Varsinainen peliaika päättyi 1-1. Hyyrynen oli avauskokoonpanossa pelaten 87 minuuttia.

Finaalissa Juventus sai vastaansa AC Milanin. Milan meni ottelussa johtoon ensimmäisen puoliajan lisäajalla, mutta toisella Juventus nousi 2-1-voittoon. Hyyrynen ei pelannut ottelussa. Supercupin voitto oli Juventukselle sen historian kolmas.

Espanjan liigassa Sanni Franssin Real Sociedadin vahva meno sai jatkoa. Real Sociedad voitti kotonaan Athletic Bilbaon 1-0 (1-0) ja kirjautti samalla kolmannen peräkkäisen voittonsa. Ottelu oli Real Sociedadille kahdeksas peräkkäinen ilman tappiota. Joukkue on sarjassa toisena. Franssi pelasi koko ottelun.

Iina Salmi tuli 55. minuutilla kentälle, mutta Valencia joutui taipumaan Huelvan vieraana 0-2 (0-0)-numeroin. Valencia on juuri säilyjän paikalla 12.

Sarjaporrasta alempana Paula Myllyoja piti maalinsa puhtaana Espanyolin voittaessa Deportivo Abancan 2-0 (1-0). Espanyol on lohkossaan neljäntenä.

Englannin Superliigassa Emma Koiviston Brighton & Hove Albion sai kylmää kyytiä toisella puoliajalla Manchester Cityä vastaan. Maalittoman avauspuoliskon jälkeen City iski toisella puoliajalla kuusi maalia voittaen 6-0 (0-0). Tappio oli Brightonille kolmas peräkkäinen. Koivisto pelasi tuttuun tapaan täyden pelin.

Tottenham tiedotti maanantaina, että se on tehnyt Eveliina Summasen kanssa 1,5 vuoden mittaisen sopimuksen. Lisäksi sopimuksessa on vielä optio yhdestä lisäkaudesta. Summanen kaksi edelliskautta Damallsvenskanissa Kristianstadissa ja sitä ennen hän pelasi kauden Örebrossa. Tottenhamissa pelaa ennestään myös Tinja-Riikka Korpela.