Takaisin
18.9.2021 klo 23.49

Tuija Hyyrynen ja Natalia Kuikka odottavaisina karsinta-avauksen äärellä: "Haluamme kuulla kovaa ääntä ja kannustusta!"

Jaa:

Helmarit avaa MM-karsinnat tiistaina Turussa, kun vastikään Ruotsille hävinnyt Slovakia saapuu vieraaksi Veritas Stadionille.

Suomen puolustuksen tukipilareihin kuuluvat Natalia Kuikka ja Tuija Hyyrynen ovat valmiina tiistaiseen karsinta-avaukseen. Seurajoukkuetasolla Italian suurseura Juventusta edustava Hyyrynen korostaa hyvän alun merkitystä koko karsintaurakkaa ajatellen.

– Onhan se tosi tärkeä. Ensimmäinen peli antaa kuitenkin jonkun verran osviittaa siitä, kuinka valmiita olemme karsintoihin.

Elokuussa äärimmäisen kovatasoisen Women’s International Champions Cupin parhaaksi pelaajaksi valittu Portland Thornsia edustava Kuikka puolestaan näkee selkeän reseptin siihen, miten Slovakia kaatuu Veritas Stadionin illassa.

– Jos pystymme pitämään oman pään puhtaana, meillä on nopeat kärjet ja olemme aika vaarallisia vastahyökkäyksissä, mikä huomattiin myös viime karsinnoissa. Sanoisin, että ne ovat aika lailla meidän aseemme, Kuikka tiivistää.

Kuikka kuitenkin lisää, etteivät tiivis puolustaminen ja terävä vastahyökkäyspelaaminen ole Suomen ainoat aseet – vaihtoehtoisiakin etenemismalleja löytyy.

– Olemme treenanneet enemmän pelin rakentamista ja pallon pitämistä. Toivottavasti sitä nähdään myös tiistain pelissä.

Ruotsi-ottelu näytti Slovakian perusolemuksen

Helmareiden pelaajat kokoontuivat perjantai-iltana katsomaan Slovakian ja Ruotsin välistä A-lohkon avausottelua. Senecissä pelattu, Ruotsin 0–1 vierasvoittoon päättynyt ottelu tarjosi runsaasti hyödyllistä tietoa Suomelle.

– Siinä näkyi aika selvästi, millainen joukkue Slovakia on. He puolustavat tiiviisti ja keskellä on taitavia pelaajia, kyseessä on kova joukkue. Mutta kyllä sieltä löytyy myös niitä asioita, mihin me voimme iskeä, Hyyrynen kertoo.

Oman lisämausteensa tiistain otteluun tuokin juuri se, että Slovakialla on jo yksi ottelu alla, kun taas Suomelle ottelu on karsintojen ensimmäinen.

– Totta kai Slovakialla on jo kokemus siitä ensimmäisestä karsintapelistä, mikä on sinänsä hyvä asia heille. Mutta toisaalta he ovat juuri pelanneet ja joutuvat matkustamaan tänne Suomen Turkuun, Hyyrynen toteaa.

112 A-maaottelun konkari Hyyrynen näkeekin, että Slovakian perjantainen ottelu ja matkustaminen Suomeen saattavat kääntyä myös Helmareiden eduksi.

–  Toivotaan, että he ovat edes vähän väsyneitä, jotta meillä on etu, että olemme terävällä jalalla liikkeellä ja heti pelin alusta lähtien mukana.

Paluu yleisön eteen syksyisessä Turussa

Tiistain ottelu Turussa tarkoittaa Helmareiden osalta myös paluuta kotiyleisön eteen. Edellisen kerran joukkue on pelannut kotiyleisön edessä lokakuussa 2020, jolloin Skotlanti kaatui Helsingissä pelatussa EM-karsintaottelussa Eveliina Summasen maalilla lukemin 1–0.

Sekä Hyyrynen että Kuikka ottavat yleisön paluun vastaan enemmän kuin mieluusti.

– Yleisöstä tulee aina tosi iso apu, kun kuulee kannustamisen. Löytyy vielä uusi vaihde pelaamiseen, Kuikka sanoo.

–  Olemme kaivanneet (yleisöä)! Haluamme kuulla kovaa ääntä ja kannustusta. Yritämme laittaa fiiliksen kattoon kentällä, Hyyrynen jatkaa.

Säätiedotuksen mukaan Turkuun on ottelun ajaksi odotettavissa varsin miellyttävää syyssäätä: noin kymmenen asteen lämpötilaa ja varsin olematonta tuulenvirettä. Kuikka muistuttaa silti, ettei suomalaiseen syyssäähän voi aina täysin varauksetta luottaa.

– Laittakaa lämmintä päälle! Näistä Suomen säistä ei ole ihan varma. Mutta tosi kiva, että yleisö pääsee taas katsomaan meidän pelejä, Kuikka iloitsee.

MM-karsintojen avausottelu Suomi-Slovakia pelataan tiistaina 21.9. klo 18.15 Turun Veritas Stadionilla. Hanki liput otteluun TÄSTÄ >>