Takaisin
7.3.2006 klo 00.00

TU20: Essi Sainio harjoitteli Turbine Potsdamin kanssa

Jaa:

MM-lopputurnaukseen valmistautuvan tyttöjen U20-maajoukkueen Essi Sainio (HJK) harjoitteli viime viikon lopun Saksassa FFC Turbine Potsdamin joukkueessa. Saksan naisten Bundesliigassa pelaava Potsdam on hallitseva Euroopan seurajoukkueiden mestari ja puolustaa titteliään tämän vuoden UEFA Cupin finaalissa toukokuussa FFC Frankfurtia vastaan.

Potsdamin valmentaja Bernd Schröder kiinnitti huomiota Sainion taitoihin Saksassa järjestetyssä futsal-turnauksessa alkuvuodesta, johon Sainio osallistui HJK:n kanssa. Schröder on ilmoittanut etsivänsä joukkueeseensa nopeita nuoria pelaajia tulevaisuutta varten ja Sainio sopi tähän kuvaukseen. Maajoukkuelaituri palasi Saksan vierailultaan maanantaina.

- Oli kokonaisuudessaan onnistunut reissu. Ehdin harjoitella joukkueen kanssa neljä kertaa. Harjoitukset sisälsivät paljon pelaamista täysmittaisella kentällä mm. diagonaalisuunnaassa, jolloin maalit oli asetettu vastakkaisiin kulmiin. Tempo peleissä oli erittäin kova ja siksi jatkuvasti oli pyrittävä pelaamaan yhdellä tai kahdella kosketuksella, kertoi Sainio kokemuksistaan Saksassa.

Maailmanluokan sarja ja upeat puitteet houkuttelevatSainio oli tyytyväien omiin esityksiinsä Potsdamissa. Hän nautti harjoittelusta kovassa seurassa ja erinomaisissa olosuhteissa.- Joukkueella on oma stadion ja harjoitusvaatteet olivat pestyinä ennen treenejä omalla paikalla. Maailmanluokan huippupelaajat ottivat minut hyvin vastaan ja antoivat positiivisen ja ammattimaisen vaikutelman joukkueen toiminnasta kokonaisuudessaan.

Tällä hetkellä Sainion tavoitteet ovat huhtikuussa alkavassa SM-sarjassa ja elokussa Venäjällä pelattavassa MM-lopputurnauksessa. - Olen erittäin iloinen, että he kutsuivat minut Saksaan näytille. Harjoitusmatka osoitti, että jos pärjää Suomessa, on tehtävä kuitenkin vielä paljon töitä pärjätäkseen maailman huipulla. Saksan sarja on yksi maailman parhaista ja tulevaisuutta ajatellen erinomainen tähtäin, Sainio totesi.

Lisätietoja:SUOMEN PALLOLIITTOMinna Pyykkö050 540 1420minna.pyykko@palloliitto.fi