Takaisin
28.4.2019 klo 21.50

Tsekki jätti Suomen naisten futsalmaajoukkueen nollille

Jaa:

Toinen osaottelu naisten futsalmaaotteluissa Tsekin Ostravassa päättyi tsekeille tylyin 4-0 (3-0) lukemin. Ensimmäisen Suomi voitti lauantaina lukemin 2-1 (2-0).

Ensimmäisessä osaottelussa Suomen futsalnaiset saivat hyvän alun ja kontrolloivat ensimmäistä jaksoa hyvin. Suomi onnistui myös maalinteossa Tiia Juntikan ja Elina Setälän tehdessä maalit. Toinen jakso oli enemmän Tsekin hallintaa Suomen puolustaessa tarkasti omaa maaliaan. Tsekki onnistui kuitenkin kertaalleen maalinteossa ja näin Suomi ylsi siis hienoon avausvoittoon Tsekeistä.

Ostravasta tavoitettu päävalmentaja Jaakko Laitinen oli tyytyväinen esimmäiseen otteluun.
- Ensimmäinen ottelu alkoi meiltä hyvin ja meni pitkälti meidän suunnitelmiemme mukaan. Olimme molempiin suuntiin ottelussa hyviä ja riittävän hyvin kontrolloitiin pelitapahtumia. 

Toinen ottelu oli Suomelle vaikeampi. Tsekki painoi alussa vahvasti ja onnistuikin aikaisessa vaiheessa maalinteossa. Suomi ei juuri maalipaikoille päässyt, mutta Tsekki iski hyvällä teholla, hieman onnellakin maaleja ja ensimmäinen jakso päättyi tsekittärien 3-0 johtolukemissa.

Toinen jakso alkoi ensimmäisen tavoin Tsekin maalilla ja taululla jo 4-0 lukemat. Tsekki pystyi pitämään Suomem melko hyvin vaarallisten maalintekopaikkojen ulkopuolella eikä lopun usean minuutin hyvästä ylivoimapyörityksestä huolimatta Suomi onnistunut avaamaan maalihanojaan. 4-0 lukemat jäivät ottelun loppulukemiksi.

- Tänään toisessa ottelussa kyllä Tsekeillä onnistui paremmin se mitä he hakivat. Meillä oli nyt jo kolmas peräkkäinen ottelu putkeen ja tsekkiläiset olivat selkeästi tehneet kotiläksyjä. He löysivät tänään sellaisia asioita millä pystyvät iskemään. Jonkun verran meillä kävi epäonneakin heidän saamissaan maaleissa. Me oltaisiin kaivattu sitä yhtä maalia vaikka toisen jakson alkuun. Olisimme päässeet sitten paremmin peliin mukaan ja oltaisiin varmasti tehty pelistä aika tiukka. Tolppaa lähemmäksi ei tänään kuitenkaan päästy. Viiden ylivoimallakin haettiin maalia, mutta tällä kertaa ei siinäkään onnistuttu.

Laitinen näki, että tapahtuma oli hyvin tärkeä maajoukkueelle ja uusien pelaajien sisäänajoon.
-Koko viikonlopusta oli tärkeää, että saatiin kaikki pelaajat mukaan ketä tällä kertaa haluttiinkin. Saimme myös kolmelle uudelle pelaajalle hyvää debyyttiä ja saatin hyvin näkökulmaa siitä mitä heille pitää tuoda esillle näihin peleihin. Tappioissa täytyy tietty katsoa aina mitkä ovat syyt siihen eikä ainakaan voi olla liikaa syytä tyytyväisyyteen. Pelit ovat niitä mitkä eniten kehittävät, niin toivottavasti saadaan niitä mahdollisimman paljon ja siten ensi vuonna olisi hyvä lähteä seuraaviin karsintoihin.