TPV murskavoitolla miesten Respect Suomen Cupin lohkovaiheeseen

TPV selvitti ensimmäisenä joukkueena tiensä miesten Respect Suomen Cupin neljänneltä kierrokselta lohkovaiheeseen. TPV voitti Tervakosken Padon selvästi 8-0.

Ottelusta muodostui alun lyhyen kyttäilyn jälkeen melko yksipuolinen näytös Paavo Näykin touhutessa kentällä mielin määrin. Muutaman minuutin pelin jälkeen TPV pääsi jo ensimmäiseen todella hyvään paikkaan, kun Rudi Dieter pääsi täräyttämään kovan kudin vasemmalta ja pallo paukahti yläputkesta takaisin pelattavaksi ja suoraan Waltteri Riihimäen jalkaan, veto kuitenkin taivaalle. Samalla nousi myös avustavan lippu, joten Riihimäen tilanne olisi lipun ollessa ylhäällä tuomittu paitsioksi.

Hetki jälleen pientä kyttäilyä ja molemmille kulmapotkut joista ei mitään tulosta synny. Vielä ennen ottelun avausmaalia TPV pääsi erikoistilanteeseen, kun TPV:lle tuomittiin epäsuoravapaapotku rankkarialueen sisältä, syynä maalivahdille palautus käsiin. Pieni siirto ja veto, mutta laukaus painui jälleen yli maalin.

Pelikello näytti 15 minuuttia pelatuksi, kun 0-1 muuttui tilanteeksi. Tommi Smeets alusti tilanteen ja Paavo Näykki painoi pallon verkkoon ensimmäisen kerran. Heti maalin jälkeen tuli seuraava tilanne, kun vastustajan avaus keskipisteellä on heikko ja pallo ryövättiin helposti. Tilanteessa Dieter irtosi vasemmalla puolella kenttää ja yhdellä kosketuksella olisi karannut puolustukselta, mutta puolustajan jalka ehti eteen ja Dieter tästä nurin. Vastustaja selvisi tilanteesta keltaisella kortilla ja TPV sai hyvästä paikasta vaparin. Vapari oli kuitenkin melko heikko eikä tilannetta saatu hyödynnettyä.

Seuraava merkintä tilastoon tuli, kun Risto Vihistä rikottiin laidalla ja tuomarin pillin vihellys viipyi ja Vihinen ehtii liukua jo seuraavaan tilanteeseen jalat hieman edellä. Tästä siis varoitus Vihiselle ja vapari TPV:lle. Vähän ennen tätä Mika Ahonen loukkaantui jäädessään Pato-puolustajan ja maalivahdin väliin ja joutui paikattavaksi kentän laidalle. Nyt TPV siis hetken aikaa kentällä alivoimaisena, kun vaihtoa ei pystytty suorittamaan pallon ollessa pelissä. Kuitenkaan Pato ei saa tilannetta hyödynnettyä millään muotoa, vaan TPV iski toistamiseen maalin muodossa. Valtteri Hiilloskorpi teki pitkän nousun ja pääsi jo itse hyvään paikkaan, mutta pistikin komean syötön ja Waltteri Riihimäki viimeistelee lukemiksi 0-2. Maalin jälkeen vaihtokin saatiin suoritettua ja Ahonen siis sivuun ja Valtteri Salomaa paineli kentälle.

Muutama minuutti edellisestä ja taas tapahtui, Riihimäki sai pallon keskellä haltuun ja kaunis pystysyöttö vapautti Paavo Näykin läpiajoon eikä hän erehtynyt vaan iski lukemat 0-3 tilanteeksi. Pelikellossa 31 minuuttia.

Seuraavaksi onnistui pilkulta Rudi Dieter, tilanteessa oli selvä käsivirhe Pato-puolustajalla, jonka erotuomarikin havaitsi selvästi. Tilanne siis jo 0-4 ja näissä lukemissa mentiin ottelun tauolle.

Tauolla TPV ei suorittanut vaihtoja, vaan samoilla kokoonpanoilla jatkettiin. Seuraavaksi nähtiinkin melkoinen tolpparumba. Ensin Paavo Näykillä jo edessään tyhjä maali, mutta hän paukutti tolppaan, heti perään seuraavasta tilanteesta tolppa kolisi, kun Valtteri Salomaa kokeili tolpan kestävyyttä, pallo kääntyy tolpan sisäpinnasta vielä Waltteri Riihimäelle, mutta kova kuti ei painunut verkkoon, vaan Pato-puolustajan torjunnasta pallo yli maalin.

Tästä pari minuuttia ja kellossa 54 minuuttia, kun Dieter nousi vasemmalta vauhdilla jättäen kaikki puolustajat seisomaan varpailleen. Dieterin nousu lähes päätyviivalle saakka, jossa käännös ja syöttö vapaana olleelle Näykille ja pallo varmasti maaliin ja Näykin päivän kolmas osuma näki päivänvalon. Tilanne jo 0-5 tässä vaiheessa ottelua.

TPV suoritti loput vaihdot 0-5 maalin jälkeen ja pois tulivat Dieter ja Riihimäki ja sisään Mohamed Koroma ja Jesse Oksanen.

Lähes heti vaihdon jälkeen Oksanen pelattiin laidalta yksin läpi, mutta veto jäi vielä Pato-veskarin syliin. Minuutti tästä ja nyt Oksanen osui, ensin Salomaa kokeili toistamiseen tolpan kestävyyttä ja pallo tolpasta Oksasen ulottuville ja pallo maaliin. Välissä TPV:lle jälleen vapari, tosin melko kaukaa. Tommi Smeets koetti suoraan, mutta yli painui tällä kertaa. Ottelu vanheni taas muutaman minuutin ja kellossa nyt 73 minuuttia. Salomaa tällä kertaa onnistui syötön saamaan ilman tolpan avustusta omille ja Mohamed Koroma kerkiää syöttöön ensimmäisenä ja pallo varmasti maaliin.

Muutaman TPV erikoistilanteen jälkeen lopulliset lukemat iski Salomaa. 80 minuuttia pelattuna, kun Näykki järjesti päivän komeimman läpiajon. Näykki kauniisti pallo haltuun, kevyt nosto yli pakin ja Salomaa irti linjasta ja Salomaan chippi yli veskarin painui verkkoon.

Näin TPV selvitti tiensä 2018 Respect Suomen Cupin lohkovaiheeseen.

TPV:n otteluraportti >>