TPS:n Pikkarainen myhäili tyytyväisenä

• Jalkapallosarjat

TPS:n noususuhdanne sai tiistaina mukavaa jatkoa, kun TPV kaatui Tampereen Tammelassa selvästi lukemin 4-1. Tammelan jalkapalloillan näkyvin hahmo oli TPS-kärki Eliécer Espinosa, joka tulitti jo kauden toisen knallitemppunsa.

TPS:n asema koheni luonnollisesti myös sarjataulukon suhteen ja raitapaitojen kakkossija tukevoitui entisestään. FF Jaro ja MuSa jäivät nyt seitsemän pisteen päähän ja sama pinnaero on nyt myös sarjakärki FC Hakaan.

- Oltaisiin voitu ratkaista ottelu jo ekan vartin aikana. Tai no, jos ei nyt ihan ratkaista, niin ainakin johtaa vähintään kahdella maalilla. Espinosalta totta kai vahva esitys ja maaleissa oli mukana vähän onneakin. Toisaalta eivät ne maalit hänen ainoita paikkojaan olleet. Nyt mentiin täysillä alusta asti ja tilanteita tuli sen mukaan, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen kiitteli joukkojaan seuran sivuilla.

- TPV on hallinnut monia otteluitaan tällä kaudella jopa selvästi, mutta nyt ei päästetty heitä oikein minnekään. Oltiin sen verran aggressiivisia oman puolustuspelin kanssa, hän vielä painotti.

TPS-valmennus oli tehnyt muutaman siirron sitten voitokkaan EIF-ottelun. Kapteeni Sami Rähmönen palasi ryminällä kokoonpanoon ja Mika Mäkitalo pelasi sen seurauksena jälleen omalla paikallaan keskikentällä. Jesper Karlsson joutui puolestaan antamaan keskikentällä tilaa Mäkitalolle. Hyökkäyspäässä puolestaan Oskari Jakonen tuli avaukseen Joakim Latosen tilalle.

TPS otti ottelun ohjat käsiin alusta asti. Ensimmäinen maalipaikka saatiin leivottua 6. minuutin kohdalla, kun Alim Moundi kiskaisi pallon Mika Ääritalon syötöstä vasemmalta ohi. Reilun kymmenen minuutin kohdalla Rasmus Holma antoi loistavan pystysyötön ja Ääritalo kirmasi karkuun, mutta hänen nostonsa kohosi suoraan TPV-maalivahti Tuomas Karjanlahden syliin.

Peli eteni vartin kantaan, kun Palloseuran kova painostus tuotti toivottua tulosta. Albijon Muzaci juoksi pallon kanssa vahvasti koti isäntien boksia ja pallo kimposi kuin Espinosan jalkaan kuin tarjottimelle. Kolumbialaiskärki kiitti ja ampui vihaisen vedon TPV:n verkkoon.

TPS haki vimmatusti toista maalia perään ja vajaan 20 minuutin kohdalla raitapaidat olivat onnistua. Espinosa oli tällä kertaa syöttäjän roolissa, mutta Ääritalo ei saanut palloa sisään. Reilun puolen tunnin kohdalla Muzaci tarjosi toista paikkaa Espinosalle, mutta vielä ei maistunut. TPV:n ensimmäisen puoliajan toivo lepäsi muutamassa erikoistilanteessa.

TPS sai toisen puoliajan alkuun sen odotetun onnistumisen ja kahden maalin karkumatkan. Moundi passasi keskeltä ja Espinosa latasi pallon nuottaan varmasti. TPV pääsi sen jälkeen hieman paremmin peliin mukaan ja pyöritti jopa hetken peliä, mutta varsin näennäisesti.

TPS:n voiton sinetti saatiin 79. minuutin kohdalla. Vaihdosta kentälle tullut Latonen pyöritti palloa vasemmassa kulmassa edeten sieltä röyhkeästi paremmalle sektorille. Sen jälkeen Latonen antoi palaa ja luja pommi TPV:n verkkoon. Maali oli Latoselle muuten ensimmäinen aikuisten sarjaotteluosuma TPS-paidassa.

TPS:n rökitys jatkui 82. minuutilla, kun Espinosa tinttasi pallon kolmannen kerran TPV:n maaliin. Tepsin 0-4-maalin alustivat hyvän päivätyön tehneet Moundi ja Muzaci. Ottelun lopussa myös Jonni Peräaho teki paluun kentälle loukkaantumisensa jälkeen.

TPV sai 4-1-lohdutusmaalinsa pilkulta lisäajalta, kun Paavo Näykin laukaus upposi maalin vasempaan alakulmaan. Tämä pieni epäonnekas kauneusvirhe ei vienyt kuitenkaan millään lailla hohtoa TPS:n upealta voitolta.

- Keskiviikkona palautellaan, torstaina levätään ja perjantaina lähdetään sitten kohti Vuokattia, jossa yövytään ja valmistaudutaan huolella lauantaiseen AC Kajaani-peliin, Pikkarainen nuotti joukkueensa loppuviikon suunnitelmat.