TPS kaatoi Pikkuhuuhkajat

Tommi Pikkaraisen valmentama TPS kohtasi kauden 2019 ensimmäisessä harjoitusottelussaan Juha Malisen valmentaman Suomen U21-maajoukkueen Eerikkilän Urheiluopistolla keskiviikkoiltana.

Pikkaraiselle oli tärkeää saada riittävän laadukas harjoitusottelu ennen Suomen Cupin alkua sekä päästä kokeilemaan sopimuspelaajien ohella joukkueen mukana olevia testimiehiä.

Ottelu ensimmäisen puoliajan maalipaikat tulivat kuitenkin pääsääntöisesti TPS:n päätyyn, mutta tauolle mentiin 0-0-tilanteessa. TPS oli muutenkin selvästi vastaanottavana osapuolena avausjaksolla.

Miikka Mujunen sai tehdä parhaansa TPS-maalilla venymällä Tommi Jyryn vapaapotkun sekä Lucas Lingmanin läheltä lähteneen tulisen laukauksen eteen.

TPS:n Oskari Jakonen pääsi ampumaan läheltä aivan avausjakson lopulla, mutta Pikkuhuuhkajien maalivahti Samu Volotinen tuli sopivasti ulos pallon eteen.

Ottelun toisen puoliajan Pikkarainen teki kahdeksan vaihtoa. Vain Otto Schultz, Alieu Ceesay ja Alim Moundi jäivät avauksen miehistä kentälle.

48. minuutin kohdalla TPS viritti kokeneiden pelaajiensa johdolla hyökkäyksen, joka tuotti tulosta. Jani Virtanen kieputteli pallon kanssa päätyviivan tuntumassa ja antoi mainion passin maalin eteen Mika Ääritalolle, jolla oli suhteellisen helppo työ lyödä pallon tyhjiin ja lukemiksi 1-0.

Vajaan tunnin kohdalla Joakim Latonen painoi hyvin vasemmalta puolelta kohti Pikkuhuuhkajien maalia, mutta Volotinen pelasti tilanteen vastaantulollaan.

Ottelun 64. minuutin kohdalla nähtiin sellainen kummallisuus, että ensimmäisen puoliajan pelannut Jesper Karlsson palasi takaisin kentälle, että Alim Moundi pääsi puolestaan huilaamaan.

73. minuutin kohdalla TPS rakensi jälleen hyvän tilanteen. Sami Rähmönen haki pallon oikealta päädystä ja keskitti, mutta Viktor Limnellin pusku leijui vain hieman ohi maalin.

Ottelun loppuhetkillä Jani Virtanen pääsi vielä ampumaan kaksi vapaapotkua kohtuullisen hyviltä paikoilta, mutta vedot jäivät hieman ponnettomiksi.

Päävalmentaja Pikkarainen sai ottelulta varmasti sen mitä halusi ja kaupan päälle vielä hienon 1-0-voiton Pikkuhuuhkajista.

TPS:n kokoonpano ottelussa:
Miikka Mujunen (Anton Lepola 46.) - Christian Sady (Eino Ek 46.) - Otto Schultz - Alieu Ceesay - Kristian Heinolainen (Sami Rähmönen 46.) - Jesper Karlsson (Erik Mirel 46.) - Alim Moundi (Karlsson 64.) - Juho Montola (Viktor Limnell 46.) - Oskari Jakonen (Janiu Virtanen 46.)- Juho Salminen (Mika Ääritalo 46.) - Albijon Mucazi (Joakim Latonen 46.)