Takaisin
4.5.2021 klo 18.00

TPS ja VPS avaavat Ykkösen kauden

Jaa:

Kello 18:30 alkava ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta näkyy suorana Ruudussa

Ykkösen kausi 2021 potkaistaan käyntiin huomenna keskiviikkona. Illan ainoassa ottelussa kohtaavat kaksi sarjan ennakkosuosikkien joukkoon lukeutuvaa perinteistä seuraa, TPS ja VPS. Kumpikin on asettanut kauden tavoitteekseen paluun pääsarjaan.

Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut TPS pääsee lähtemään sarja-avaukseen voitokkaan kenraaliharjoituksen siivittämänä. Joukkue kaatoi HJK Klubi 04:n lukemin 3–2 viime torstaina, kun Albijon Muzaci viimeisteli kaksi osumaa ja Joakim Latonen yhden. Onnistumisista huolimatta turkulaisten hyökkäyspää koki myös vastoinkäymisiä, sillä Elmo Heinonen ja Bamba Kalabatama loukkaantuivat ottelussa. Onnipekka Pajulalla ja Eliecer Espinosalla oli jo entuudestaan vaivoja, joten TPS:lla ei ole kovin paljon vaihtoehtoja yläoksille. Puolustajista Kalle Taimi on todennäköisesti sivussa Vepsu-ottelusta.

Ottelu on päävalmentaja Jonatan Johanssonille päävalmentajadebyytti Ykkösessä. "Tintin" ajatuksista sekä TPS:n valmistautumisesta kauteen voi lukea tarkemmin kausiennakossa.

Myös VPS onnistui kenraalissaan, kun se kaatoi Kakkosen FC Jazzin numeroin 3–1. Puolustuspään poissaoloista kärsineen joukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat Aatu Laatikainen, Fabrice Gatambiye sekä Samba Sillah. Uudet hankinnat Aleksi Pahkasalo sekä Joonas Vahtera puuttuivat Jazz-ottelusta, eikä kaksikko matkaa Turkuun keskiviikkona. Runkopelaajien loukkaantumisista huolimatta Vepsulla on kasassa vahva kokoonpano

Päävalmentaja Jukka Karjalainen toimii huomenna ensi kertaa Vepsun päävalmentajana Ykkösen ottelussa. Karjalaisen kauden alla antamat kommentit sekä lisätietoa Vepsun joukkueesta löydät täältä.

Joukkueiden edelliset keskinäiset ottelut ovat Veikkausliigan kaudelta 2018, jolloin TPS nappasi täydet pisteet kerran ja Vepsu kahdesti. Kumpikin joukkue on muuttunut viime kohtaamisesta varsin merkittävästi – TPS:n 4–1-kotivoittoon päättyneen ottelun avauskokoonpanoista vain kolme pelaajaa edustaa yhä samaa seuraa. Kyseessä ovat TPS:n Rasmus Holma sekä VPS:n Laatikainen sekä Sebastian Strandvall.

Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko