TOVE ryösti voiton Kuukauden ottelussa

• Alueuutiset

Länsi-Suomen Kolmosen Kuukauden ottelu pelattiin sunnuntaina Turun Urheilupuiston Yläkentällä. Mielin määrin ottelua hallinneen TPK:n kotiyleisö hiljeni 80. minuutilla, kun käytännössä koko pelin alakynnessä ollut Toejoen Veikot onnistui tekemään ottelun ainoan maalin. Voitto nosti TOVE:n 31 pisteeseen ja sarjassa seitsemänneksi.

Ennen ottelun alkua Länsi-Suomen piirin puheenjohtaja Ari Murtonen palkitsi Kolmosen elokuun pelaajana TOVE:n Sami Kirvesmäen.

Kuukauden ottelu käynnistyi kotijoukkue Turun Pallokerhon osalta vauhdikkaasti. Jo pelin toisella minuutilla Robert Nygård pääsi laukomaan vain vähän vieraiden maalin ohi. Alku oli muutenkin intensiivinen ja ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat TPK:n selvää hallintaa. TOVE ei päässyt mitenkään murtautumaan TPK:n puolustuksen selustaan, mutta toisaalta kentän toisessa päässä myös TOVE-puolustus siivosi tyylikkäästi TPK:n yritykset. Vieraiden alkuhetkien ainoa paikan puolikas oli Sami Kirvesmäen äkäinen laukaus viidennellä minuutilla. Sekin tosin suuntautui maalipuiden ohi.

Pelikellon näyttäessä 17 minuuttia syötti TOVE:n keskikenttä huolimattomasti taaksepäin ja TPK:n Eetu Kauria pääsi vaaralliseen paikkaan. Tilanteesta syntyi kuitenkin vain kulmapotku. TPK:n hallintaa kuvastaa myös koko ottelun kulmapotkutilasto, jonka Kerho voitti 10-0.

TPK ahdisteli vieraiden maalia pelin alkuhetkistä lähtien. Jyri Sundin pääsi yrittämään, mutta hänkään ei yllättänyt Janne Järnstedtiä TOVE-maalilla

Ensimmäisellä jaksolla vieraiden keskikentällä lähinnä Sami Kirvesmäki yritti löytää syöttörakoja TPK:n puolustuksen väleihin ja selustaan, mutta ei tässä juurikaan onnistunut. Tilanteisiin TPK-maalin läheisyydessä ei porilaisilla ollut avausjaksolla asiaa. TPK voitti keskialueella kaksinkamppailut ja hallitsi kenttää mielin määrin, mutta pelaaminen ja ratkaisut olivat huolimattomia.

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen maalipyssy Marno Lastulalla oli useampikin paikka, mutta tällä kerralla viimeistely-yritykset olivat heikkoja tai pysähtyivät upean pelin pelanneeseen TOVE-maalivahti Janne Järnstedtiin. TPK:n hyökkäyksessä Lastulan lisäksi murheita vierasjoukkueen alakerralle aiheuttivat vahvalla liikkeellään erityisesti Joakim Julie, Robert Nygård ja Jyri Sundin.

Joakim Julie ei saanut pallon kanssa tilaa TOVE:n puolustajien keskellä

TPK:n hallinta jatkui myös toisella jaksolla

Ottelun jälkimmäinen puoliaika oli yhtä vahvaa kotijoukkueen hallintaa kuin avausjaksokin. Tilanteita TPK:lle syntyi lähes liukuhihnalta, mutta maaliin asti ei Kerho palloa saanut. Vuorollaan paikoistaan eivät onnistuneet Marno Lastula, Joakim Julie, Aleksi Jokela ja vaihdosta kentälle tullut Ilmari Autio. TOVE:n ensimmäinen laukaus toisella jaksolla tuli vasta 63. minuutilla, kun Niko Vainionpää pääsi yrittämään. Laukauksen kuitenkin torjui helposti Stefan Wahlsten Kerhon maalilla.

70. minuutilla kentälle TPK:lta tullut Samuel Sibakov toi peliin kotijoukkueelle vielä uutta virtaa, mutta hänenkään vahva sisääntulonsa ei nyt riittänyt.

Vaihdosta ponnekkaasti sisään tullut Samuel Sibakov palkittiin TPK:sta Ottelun pelaajana

Yläkentän pelikello näytti 80 minuuttia, kun TOVE hiljensi kotiyleisön. Sami Kirvesmäki pelattiin hienosti läpi TPK-puolustuksen selustaan ja hän vapautti Niko Vainionpään. TOVE-hyökkääjällä oli helppo työ laittaa peliväline maaliin ja viedä vieraat johtoon.

Niko Vainionpään maali hiljensi kotiyleisön Yläkentällä

Maalin jälkeen TOVE pelasi fiksusti ja maltilla ja piti TPK:n tilanteet kurissa. Pelitapahtumia ei lopputulos tällä kerralla kuvaa, mutta se on sivuseikka. Porilaiset suunnistivat sunnuntai-illan pimeydessä takaisin Toejoelle kolme pistettä rikkaampina.

Kuukauden ottelussa palkitaan molemmista joukkueista ottelun pelaajat. TPK:sta palkinnon pokkasi vaihdosta vaarallisesti peliin tullut Samuel Sibakov. Vieraiden parhaana palkittiin ehdottoman ansaitusti maalivahti Janne Järnstedt, joka pohjusti usealla komealla torjunnalla joukkueelleen voiton.

Janne Järnstedt pelasi upean ottelun TOVE-maalilla ja sai ansaitusti piirin puheenjohtaja Ari Murtoselta joukkueensa Ottelun pelaaja -palkinnon

Tämän kauden viimeinen Kuukauden ottelu pelataan 6.10. FC Inter2 saa silloin vieraakseen FC Ålandin.