Takaisin
3.11.2017 klo 20.27

Toinen osa Captain's Ballin palkinnoista jaettu

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Kauden päätösgaalassa Captain's Ballissa palkintojenjako jatkuu ja toinen palkittujen ryhmä on palkintonsa saanut.

Vuoden tyttö- ja poikapelaajat - Emmaliina Tulkki, Ilves ja Anssi Suhonen, Hamburger SV
Vuoden tyttöpelaaja kuului U19 maajoukkueen runkopelaajiin niin syksyn esikarsinnassa kuin kevään jatkokarsinnassakin.2017 keväällä Ilveksen kasvatti siirtyi 16-vuotiaana Ruotsin hallitsevaan mestariin Linköpingiin ammattilaisuralle kaikkien aikojen nuorimpana suomalaisena naispelaajana. Hän on taitava, monipuolisen syöttötaidon omaava, rohkea ja yllättävä pelaaja, joka omaa myös erinomaisen laukauksen.
Vuoden poikapelaajan intohimo ja vilpitön rakkaus kuningaslajia kohtaan välittyy katsomon piippuhyllylle. Keskikentän sähköjäniksen tuottama energia mitataan terawatteina, nuorimies voisi lämmittää ja valaista keskikokoisen stadilaislähiön. Aloitti Järvenpään Palloseurassa ja siirtyi Käpylän Pallon kautta maailmalle: hikoilee nyt kohti huippua bundesliigaseura HSV:n akatemiassa Hampurissa.

Vuoden lupaavat nuoret pelaajat – Eveliina Summanen, HJK ja Saku Ylätupa, AFC Ajax
Naisten lupaava nuori pelaaja oli U19-maajoukkueen kivijalkoja niin alkukarsinnassa kuin kevään 2017 jatkokarsinnoissakin. Hän on monipuolinen keskikenttäpelaaja, joka tekee arvokasta puolustustyötä joukkueen eteen, mutta on myös taitava pelin rytmittäjä ja hyökkäysten rakentaja. Hän on kasvanut myös johtajaominaisuuksissa ja kykenee johtamisellaan tekemään ympärillään olevista pelaajista parempia.
Miesten lupaava nuori pelaaja on kehittynyt suurin harppauksin kuluneen vuoden aikana. Hän on kuulunut avainpelaajiin oman ikäryhmänsä sekä vuotta vanhemman ikäryhmän maajoukkueessa. Hänen vahvaa kautta ilmentää myös hänen siirtymisensä HJK:sta Rovaniemen Palloseuran kautta Ajaxin organisaatioon.

Vuoden Grassroots –seura – FC Kontu 
Vuoden Grassroots-seurassa jalkapalloilee noin 1100 rekisteröityä harrastajaa. Seura on sosioekonomisesti monimuotoisella alueellaan Itä-Helsingissä tärkeä lasten ja nuorten liikuttaja sekä yhteisöllisyyden lisääjä. Seura on erittäin aktiivinen toimija alueensa päiväkodeissa ja kouluissa ja seura tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia eri ikäisille pelaajille niin aktiivisessa joukkuetoiminnassa kuin matalan kynnyksen kerhoissa.

Kaijan Kannu – Jaana Kuusilehto, Euran Pallo
Kaijan Kannu on palkinto joka myönnetään suomalaisen tyttö- ja naisjalkapalloilun eteen tehdystä merkittävästä ja pitkäjänteisestä työstä. Palkinto on saanut nimensä nais- ja tyttöjalkapallon pioneerilta Kaija Salopurolta.
Tämän vuoden voittaja on sitoutunut ja innostunut seuratoimija Kauttualta Eurasta. Hän on toiminut lukuisissa vapaaehtois- ja luottamustehtävissä niin seura-, piiri- kuin liittotasolla. Tällä hetkellä hän toimii Euran Pallon puheenjohtajana. Seuratoiminnassaan hän on edistänyt vahvasti tyttöfutiksen pelaajamäärän kasvua sekä innostanut omalla esimerkillään ja toiminnallaan muita naisia mukaan seuratoimintaan.

Georg Krutelew –palkinto eli vuoden erotuomarit – Ifeoma Kulmala ja Ville Nevalainen 
Vuoden naiserotuomari on ollut aktiivinen toimija ja osoittanut suurta sitoutumista erotuomariuraan. Kokemuksen ja vuosien myötä hän on saanut vaativampia tehtäviä ja edelleen voidaan odottaa isoja kehitysaskelia erotuomariuralla. Loukkaantumisesta huolimatta hänellä oli tälläkin kaudella paljon UEFAn määräämiä tehtäviä. Huippuhetkiä kansainvälisillä kentillä oli alle 17-vuotiaiden EM-lopputurnaus Tsekeissä toukokuussa ja Kreikassa lokakuussa ensimmäinen Naisten Mestareiden Liigan pudotuspelivaiheen ottelu FC PAOK – AC Sparta Praha. Kansallisella tasolla hän tuomitsi tällä kaudella mm. Naisten Respect Suomen Cupin finaalin sekä Naisten Liigan jännittävän viimeisen kierroksen mestaruuden ratkaisseen ottelun PK-35 Vantaa - FC Honka. Vuoden naiserotuomari toimii erotuomarina myös Miesten Kakkosessa. 
Vuoden mieserotuomari valittiin vuonna 2011 vuoden lupaavaksi mieserotuomariksi. Hän on jatkanut kehittymistä sekä kansalliselle, että kansainväliselle huipulle määrätietoisella ja johdonmukaisella työllä. Tästä esimerkkinä voidaan pitää mm. maaliskuussa tuomaroitua uran ensimmäistä MM-karsintaottelua Kypros - Viro. Häntä pidetään ennen kaikkea kentällä ja sen ulkopuolella jämäkän reiluna oikeuden jakajana.