Takaisin
18.9.2020 klo 22.27

”Todella hyvä fiilis” – U16-pojilla onnistunut leiri Eerikkilässä

Jaa:

Ⓒ SPL

U16-poikien maajoukkue leireili Eerikkilässä viikolla ja neljän päivän leiri oli paitsi tiivis tahdiltaan, jätti myös erinomaisen maun sekä pelaajille että maajoukkueen taustoille.

Päävalmentaja Kai Nyyssösen mukaan pitkästä aikaa yhteen kokoontuneen maajoukkueryhmään jälleennäkeminen oli juuri niin iloinen ja myös onnistunut tapahtuma kuin saattoi toivoa.

- Aivan erinomaiset neljä päivää on takana ja olosuhteet Eerikkilässä olivat loistavat, joskin torstain viimeiset palauttavat harjoitukset veimme halliin tuulen takia, Nyyssönen kertoi.

- Meillä oli pääpaino omassa pelitavassa ja toisaalta sitten siinä, miten valmistaudumme tulevan vastustajan kohtaamiseen, päävalmentaja viittasi keskiviikkona pelattuun otteluun FC Interin B-junioreita vastaan.

Ohjelma leirillä oli tiivis. Maanantain ensimmäisessä harjoituksessa keskityttiin korkeaan prässiin ja aktiivisuuteen sen suhteen, kuinka pallo voitetaan jo ylhäällä. Tiistain ensimmäinen harjoitus keskittyi pelin avaamiseen, rakenteluun ja murtautumiseen sekä toinen harjoitus erikoistilanteisiin.

- Joka harjoituksen jälkeen oli sitten myös palavereita, joissa erikseen vielä purettiin harjoiteltuja asioita. Keskiviikkona aamulla kävimme sitten vielä kentällä läpi tulevaa peliä ja illalla oli ottelua Interiä vastaan, Nyyssönen kertasi.

Ohjelma oli toki tiivis, mutta samalla antoisa pelaajille.

- Oli totta kai tosi kiva päästä maajoukkueleirille taas pitkästä aikaa, edellinen kerta kun oli viime marraskuussa. Oli mahtava päästä näkemään kavereita – ei vain futiksen merkeissä vaan muutenkin, HJK:n Ville Vuorinen sanoitti tuntoja.

- Fiilis oli todella hyvä ihan alusta saakka ja keskustelut pelaajien ja valmentajien kanssa olivat tärkeitä. Ohjelma oli tosi monipuolinen ja sellainen erityinen mukava lisä oli, kun ottelua ennen analysoimme vastustajaa ja pääsimme itse vielä tekemään klippejä. Se oli vähän erilaista ja siinä todella näki miten innolla jokainen oli mukana.

Hienoja kokemuksia ottelusta

Keskiviikon ottelu päästiin vetämään läpi loistavissa olosuhteissa ja komeassa iltavalaistuksessa Eerikkilä Areenalla. Ottelu tapahtumana muodostui hienoksi ja kentällä nähtiin myös paljon juuri niitä asioita, joita ennakkoon oli käyty läpi.

- Varsinkin avausjaksolla saimme paljon riistoja ja pelin avaaminen toimi hyvin. Siinä oli paljon hyvää ja olisimme voineet tehdä selvästi enemmänkin maaleja, Nyyssönen totesi.

Tauolla tilanne oli 1-1.

- Toinen jakso oli sitten vähän erilainen. Inter painoi enemmän ja jouduimme vetäytymään syvemmälle, mutta puolustaminen omassa boksissa oli hyvää. Loppua kohden hyökkäysten rytmiä saatiin taas paremmaksi ja voittomaali oli todella komea. Rakentelu lähti alhaalta asti ja hienon syöttelyn päätteeksi Antti Tella pääsi läheltä tekemään 2-1-voittomaalin.

- Harjoituksissa läpi käydyt asiat toteutuivat hyvin pelissä ja siihen voi olla todella tyytyväinen, Nyyssönen kiitteli.

Torstaina joukkue veti vielä palauttavan harjoituksen tiukan rypistyksen jälkeen ennen kotiinpaluuta. Ehdottoman positiivista oli myös se, että mitään loukkaantumisia leirillä ei sattunut.

Hymy huulilla alusta loppuun

Tunnelma leirillä oli vahva ja Vuorisen mukaan näkyi selvästi, että maajoukkuetehtäviin oli monella ehtinyt tulla jo melkoinen kaipaus.

- Onhan se aina todella siistiä, kun se maajoukkuekutsu postiin kolahtaa, siitä on joka kerta ylpeä. Nyt pääsin vielä kapteenina ottelussa pelaamaan vetämään joukkuetta ja koko leiri oli hieno asia. Jäi vain tuntumaan, että se olisi voinut olla pidempi – olisi vaikka viikonkin hyvin viihtynyt, Vuorinen naurahti.

- Kun koolle saadaan ikäluokan parhaita pelaajia, niin se on totta kai iso juttu ja itselleni maajoukkue on erittäin tärkeä asia ja iso tavoite. Tähtäin on nyt ehdottomasti ensi vuoden EM-karsinnoissa ja tavoite olla paitsi mukana siinä joukkueessa myös isossa roolissa.

Vuorinen toivoo, että tie kohti vuoden päästä alkavia EM-karsintoja on nyt tasaisempi kuin miltä vielä kevään ja kesän koronarajoitusten aikaan näytti.

- Toivotaan näin. Tämä leiri oli jo iso askel ja kun kaikki olivat samoilla raiteilla ihan ensi minuutista saakka, niin hyvä fiilis tästä jäi jatkoa ajatellen.

Samat olivat tuntemukset myös valmennusjohdon puolella.

- Pelaajilla oikein näki hymyn kasvoilla ja se on parhaita merkkejä siitä, että asioita on tehty oikein. Ryhmä oli tiivis jo leirin alkaessa, mutta todella tiivis muutaman päivän leirin päätteeksi, päävalmentaja Nyyssönen kehui.

Ikäluokan leirit jatkuvat jo parin viikon päästä Kuortaneella, jonne kokoontuu osin toinen ryhmä pelaajia.

- Rytmi siellä on hiukan erilainen, kun pelaamme kaksi ottelua, mutta samoja asioita ja toimenpiteitä sielläkin on tarkoitus käydä läpi. Nyt saimme ainakin viitettä siitä, että tämä toimi hyvin