Tinja-Riikka Korpelan Everton FA Cupin välieriin

Naisten jalkapallosarjat Euroopassa palasivat maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin viikonloppuna. Englannissa Tinja-Riikka Korpelan edustama Everton eteni hienosti FA Cupin finaaliin ja Ruotsissa Emma Koiviston ja Natalia Kuikan Kopparbergs/Göteborg FC otti tärkeän voiton.

Everton voitti FA Cupin puolivälierässä Superliigan hallitsevan mestarin Chelsean hienosti 2-1 ja eteni välierään, jossa se kohtaa Birminghamin.

Birmingham voitti omassa puolivälierässään Nora Heroumin edustaman Brighton & Hove Albionin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 2-2 ja tilanne oli sama myös jatko-ottelun jälkeen. Rangaistuspotkukilpailussa Birmingham oli vahvempi voittaen sen 4-2. Heroum tuli vaihtoon 64. minuutilla.

Championshipissä Juliette Kemppi pelasi 71 minuuttia, kun London City Lionesses hävisi Durhamin vieraana 0-1 (0-1).

Italiassa pelattiin myös cupia. Cupia pelataan kahdeksassa kolmen joukkueen lohkossa, josta lohkovoittaja etenee pudotuspelivaiheeseen. Paula Myllyoja torjui Pink Barin maalilla 1-1-tasapelissä Pomiglianoa vastaan. Kolmantena joukkueena samassa lohkossa on myös Tuija Hyyrysen Juventus.

Ranskan liigassa Linda Sällström tuli kentälle kahdeksan minuuttia ennen loppua, kun Paris FC pelasi 1-1 (0-0)-tasapelin Le Havren kanssa. Adelina Engman ei sen sijaan ollut Montpellierin kokoonpanossa 4-1 (2-0)-voitto-ottelussa Soyauxia vastaan.

Ruotsin liigassa Kopparbergs/Göteborg FC kuroi eroa kiinni sarjakärki Rosengårdiin voittamalla Piteån 3-0 (1-0). Natalia Kuikka pelasi koko pelin ja Emma Koivisto tuli 87. minuutilla vaihtoon. Piteån riveissä nuori Vilma Koivisto tuli kentälle kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Ria Öling teki voittomaalin, kun Växjö voitti Kristanstadin 2-1 (2-1). Öling ja joukkuekaveri Emmi Alanen pelasivat täydet minuutit. Kristianstadin joukkueesta Eveliina Summanen sai tililleen niin ikään koko pelin ja Jutta Rantala tuli vaihtoon 77. minuutilla. Voitto oli Växjölle toinen peräkkäinen ja samalla se paranteli asemiaan sarjan häntäpäässä.

Olga Ahtisen Linköping ei antanut sarjajumbo Uppsalan yllättää itseään, vaan haki 1-0 (0-0)-vierasvoiton. Ahtinen sai luottoa koko pelin verran.

Kaisa Collin ja Julia Tunturi pääsivät myös juhlimaan voittoa, kun Eskilstuna United voitti kotonaan Örebron 3-1. Collin ja Örebron Elli Pikkujämsä pelasivat täyden pelin ja Julia Tunturi juoksi vaihdosta kentälle 69. minuutilla.

Elitettanissa Jenny Danielssonin AIK koki kauden toisen tappionsa hävitessään kärkiottelussa Hammarbylle 1-2 (1-2). Danielsson pelasi koko ottelun kuten myös Milla-Maj Majasaari. Emma Santamäki tuli vaihdosta kentälle 81. minuutilla.