Takaisin
2.2.2018 klo 17.34

Tinja-Riikka Korpela siirtyy Vålerenga IF:n riveihin

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

Naisten maajoukkueen maalivahti ja kapteeni Tinja-Riikka Korpela on tehnyt kauden 2018 kattavan sopimuksen Norjan pääsarjaseuran Vålerenga IF:n kanssa.

Tinja-Riikka Korpela lähti Suomesta ensimmäisen kerran juuri Norjaan vuonna 2010. ”Tinni” pelasi Kolbotnissa ja Lilleströmissä neljän kauden ajan, jonka jälkeen hän siirtyi Ruotsin kautta Saksan Bundesliigaan. Bayern Münchenin kanssa hän voitti muun muassa kaksi maan mestaruutta. Korpela purki vuoden vaihteessa sopimuksensa jäätyään syksyllä vähälle peliajalle.

Seuraava haaste on siis oslolainen Vålerenga, joka sijoittui viime kaudella seitsemänneksi. Alkaneen vuoden tavoitteet ovat korkeammalla, sillä ryhmästä löytyy Korpelan lisäksi muun muassa kaksi Norjan ja yksi Hollannin maajoukkuepeluri.

- Tunnen kaupungin, sarjan ja Monica Knudsenin, joka oli myös valmentajani aikoinaan Lilleströmissä. Sain noin kuukausi sitten vihiä, että he tarvitsevat maalivahdin. Olen oikein tyytyväinen tähän sopimukseen, Korpela kertoi.

- Ensisijainen vaihtoehtoni oli pitkään Yhdysvallat ja olin yhteydessä sieltä monenkin seuran kanssa. Muutama joukkue oli kiinnostunut, mutta paikkaa ei nyt auennut. Heillä on ulkomaalaiskiintiö, joka vaikeuttaa asia. Tämä ei tietenkään tarkoita, ettei jotain voisi tapahtua joskus tulevaisuudessa.

Norja pääsarja käynnistyy samaan aikaan kuin kotimainen Naisten Liiga, eli lauantaina 24. maaliskuuta.

- Nyt eletään helmikuuta, joten tietysti halusin jo tehdä ratkaisun ja päästä normaaliin rytmiin harjoittelussa. Vålerengan tavoite on haastaa maan suuret seurat, Lilleström tietysti ennen kaikkea. Se ei tapahdu helposti tai hetkessä, mutta organisaatiossa on tehty kovasti töitä ja joukkuetta on vahvistettu.

Naisten maajoukkue on koolla seuraavan kerran kuun lopulla, kun joukkue matkaa Kypros Cupiin 26.2. MM-karsinnat jatkuvat Tampereella Espanjaa vastaan 6. huhtikuuta.