Tinja-Riikka Korpela siirtyy Tottenhamiin – Ruotsissa siirryttiin tauolle

Helmareiden Tinja-Riikka Korpela jatkaa uraansa Englannin Superliigassa, kun hän on tehnyt sopimuksen Tottenham Hotspurin kanssa. Ruotsin Damallsvenskanissa sen sijaan lähdettiin viettämään kesätaukoa.

Korpela pelasi kaksi edelliskautta Evertonissa ja vaihtaa nyt lontoolaisseura Tottenhamiin. Helmareiden kapteenin sopimus on 1+1-vuotinen.

Korpela on ulkomailla pelannut aiemmin Norjassa Kolbotnissa sekä Lilleströmissä, Ruotsissa Tyresössä sekä Saksassa Bayern Münchenissä.

USA:n NWSL:ssä Natalia Kuikka kirjautti jälleen täydet minuutit, kun Portland Thorns pelasi maalittoman tasapelin Gotham FC:n kanssa. Thorns on jaetulla kärkipaikalla.

Damallsvenskanissa kausi ylitti puolivälin viime viikolla ja kuukauden mittaiselle kesätauolle lähdettiin FC Rosengårdin johdolla.

Rosengård ei antanut sarjajumbo Växjön yllättää itseään, vaan voitti kotonaan selvästi 5-0 (3-0). Rosengårdin Ria Öling tuli vaihtoon 62. minuutilla ja Emmi Alanen kipparoi Växjötä koko pelin. Rosengård on 12 ottelun jälkeen tappioitta voittaen otteluistaan 10. Växjö on sen sijaan voitoitta ja kerännyt kolme pistettä.

Anna Tammisen ja Eva Nyströmin edustaman Hammarbyn vahva kausi sai jatkoa 3-2 (1-1)-voitolla Örebrosta. Molemmat suomalaiset pelasivat koko ottelun. Örebron riveissä Heidi Kollanen korvasi Elli Pikkujämsän lisäajalla. Hammarby on sarjassa kolmantena ja Örebro on sijalla 11.

Kaisa Collin oli vaihdossa, kun Eskilstuna United otti neljännen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan AIK:n 1-0 (0-0). Voiton ansiosta Eskilstuna United nousi sarjassa viidenneksi. AIK:n riveissä Milla-Maj Majasaari ja Emma Santamäki pelasivat koko pelin. Jenny Danielsson ei ollut kokoonpanossa. Tappio oli Maiju Ruotsalaisen valmentamalle AIK:lle neljäs peräkkäinen ja se on sarjassa nyt sijalla 11.

Kristianstad ja Vittsjö päätyivät maalittomaan tasapeliin. Eveliina Summanen pelasi koko pelin Vittsjön paidassa ja Jutta Rantala tuli kentälle 81. minuutilla. Julia Tunturi juoksi vaihdosta kentälle auttamaan Kristianstadia 76. minuutilla.

Elitettanissa Umeå piti kärkipaikkansa, vaikka hävisi Lidköpingille 0-3 (0-0). Vilma Koivisto ja Henna Honkanen pelasivat koko pelin Umeån riveissä ja joukkue jatkaa sarjan kärjessä tappiosta huolimatta. Frida Lähteenmäki sen sijaan teki yhden maalin Lidköpingille.