Takaisin
25.7.2019 klo 14.09

Terry Ablade ja Lasse Ikonen vieraina uusimmassa Huucastissä

Jaa:

Uusimmassa Suplan Huucast-podcastissa kuullaan U19-maajoukkueen ja englantilaisen Fulhamin Terry Abladen sekä U17-maajoukkueen ja OLS:n Lasse Ikosen kuulumisia.

Terry Ablade siirtyi Englantiin Porista puolitoista vuotta sitten ja hänen selkeä tavoitteensa on pelata tulevaisuudessa Valioliigaa. Hän allekirjoitti heinäkuun alussa Fulhamin kanssa ensimmäisen ammattilaissopimuksensa.

 

Hyökkääjä pelaa tulevalla kaudella  seuran U18- ja U23 -joukkueissa. Abladen kesä on ollut täynnä jalkapalloa. Ensin hän oli Suomen U19-maajoukkueen mukana, jonka jälkeen ohjelmassa on ollut muun muassa seuran leiri Portugalissa.

 

- Tuntuu todella hyvältä nyt, kun pääsen pelaamaan jalkapalloa ammattilaisena. Minä haluan päästä Valioliigaan ja tehdä siellä juttuani, Ablade kommentoi.

 

- Kesä on ollut pelkkää jalkapalloa. Olin maajoukkueen kanssa ja sitten Fulhamin kanssa Portugalissa. Ei siinä mitään, kaikki on kivaa, jalkapallo on kivaa, hän heittää hyväntuulisena.

 

Terry Ablade muutti Suomeen seitsemänvuotiaana Ghanasta, kun hänen isänsä tuli Suomeen ammattilaisjalkapalloililjana. Hänen isänsä Seth Ablade pelasi muun muassa Veikkausliigaa KuPS:ssa, Ykköstä AC Oulussa ja Kakkosta OPS:n riveissä. Terry Ablade kertoo, että hänen isällään on ollut ja on edelleen iso merkitys hänen elämässään - sekä jalkapallossa että muuten.

 

- Minä aloitin jalkapallon Vaasassa pienenä. Sitten menimme Ouluun vuodeksi, josta Poriin ja nyt olen päätynyt Fulhamiin.

 

- Isä on aina ollut tärkeä. Hän on itsekin pelannut, niin saan neuvoja ja isä myös kannustaa jatkamaan työntekoa. 

 

Entä millainen pelaaja Seth Terryn mielestä oli?

 

- Isä oli hyvä, mutta hidas, Terry nauraa tavalleen tyypillisesti.

 

Ablade nousi Suomen poikamaajoukkueihin pelattuaan Porissa FC Jazzissa. Hän oli merkittävässä roolissa U17-ikäluokan EM-jatkokarsinnoissa, mutta tie ei vienyt aivan kisoihin saakka. Tänä syksynä tarjoutuu uusi mahdollisuus, kun U19-pojat, eli vuonna 2001 syntyneet, avaavat urakan Tanskassa marraskuussa. Alkukarsinnoissa vastaan asettuvat isäntämaan lisäksi Ranska ja Färsaaret.

 

- EM-karsinnoissa minun tavoitteeni on maalikuninkuus. Nyt on aika mennä kisoihin!

 

Kaksi vuotta nuorempi Lasse Ikonen pelaa B-poikien 1. divisioonaa Oulussa OLS:n paidassa ja kolkuttelee edustusjoukkueen portteja. Hän debytoi viime viikonloppuna Kakkosessa sarjan kärkijoukkue SJK Akatemiaa vastaan ottelun loppuhetkillä. Lisäksi 16-vuotias on harjoitellut Ykkösessä pelaavan AC Oulun kanssa. 

 

Vielä haasteita on riittänyt omassa ympäristössä, mutta kokemusta löytyy ulkomailtakin myös seurajoukkuetasolta.

 

- Kävin toukokuun alussa Seria A -seura SPAL:n organisaatiossa tutustumassa ja harjoittelemassa, se oli herättävä kokemus, Ikonen kertoo.

 

Maajoukkue on Ikoselle niin ikään iso tavoite. Hän on kantanut joukkueen kapteenin nauhaa.

 

- Haluamme mennä jatkoon EM-alkukarsinnoista ja minä uskon, että se on oikeasti mahdollista. Meillä on tosi vahva ryhmä ja me olemme saaneet hyviä tuloksia. 

 

- Henkilökohtainen tavoitteeni on A-maajoukkue ja ulkomaille pelaamaan, Eurooppan johonkin suureen seuraan.

 

Kuuntele koko Huucast-ohjelma Suplasta tämän linkin kautta.