Takaisin
14.11.2018 klo 22.24

Teemu Pukki ennakoi Kreikka-ottelua: ”Tulee varmasti paljon paikkoja”

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola
Katso video

Huuhkajakärki Teemu Pukki odottaa innolla torstain Nations Leaguen huippuottelua Kreikkaa vastaan.

Suomi kaatoi Kreikan lokakuussa Ratinan stadionilla 2-0 ja lähtee torstain otteluun kiinni lohkovoitossa. Torstain ottelusta Pukki odottaa erilaista, mutta Huuhkajien menestyksen avaimet ovat ennallaan.

- Varmasti tulee vähän erilainen peli mitä Tampereella. Kreikka on kuitenkin kotona vähän eri jengi. En tiedä yhtään, paljonko on tulossa yleisöä katsomaan. Saavatko he siitä iso tuen taakse, sen näkee sitten. 

- Varmasti tulee vaikeampi peli mitä siellä ja meidän pitää jatkaa eritoten sitä puolustuspeliä, mitä meillä on ollut. Pidetään oma pää puhtaana, niin uskon että me saadaan hyökkäyspäässä jotain paikkoja järjestettyä, Pukki pohti Huuhkajien keskiviikon mediatilaisuudessa.

Huuhkajat on pitänyt neljässä Nations Leaguen ottelussaan nollan ja tehnyt viisi maalia. Kreikka-pelin loukkaantumisen takia kesken jättänyt Pukki vastasi voittomaaleista kolmessa ensimmäisessä 1-0-voittoon päättyneessä ottelussa. Maalien ja maalipaikkojen luomisen lisäksi rooli on iso myös puolustuspelaamisessa.

- Meidän puolustukseen tarvitsee koko joukkueen. Meistä se puolustus käytännössä lähtee siellä ylhäällä. Meidän pitää tehdä duunia paljon siellä kärjessä, että muilla olisi vähän helpompaa. Että niille ei ihan niin paljon tulisi painetta, Pukki kertoo.

Huuhkajille riittää lohkovoittoon tasapeli tai jopa yhden maalin tappio. Pukin mukaan Kreikka-otteluun lähdetään kaikesta huolimatta voitto mielessä. Kreikan jatkohaaveet vaativat kuitenkin elossa pysyäkseen runsasmaalista voittoa, mikä vaikuttaa varmasti jossain vaiheessa torstain pelin kulkuun.

- Mitä pidemmälle peli menee, niin Kreikan on pakko alkaa tekemään maaleja, jos eivät ole niitä vielä tehneet. Se avaa meille varmasti mahdollisuuksia. Meillä on ihan hyvin vastahyökkäykset toiminut noissa muissa peleissä, totta kai siinä on vielä parannettavaa. Meille tulee varmasti paljon paikkoja, joissa me voidaan tehdä niitä maaleja, Pukki arvioi.

Lisää Teemu Pukin mietteitä Huuhkaja-TV:ssä artikkelikuvaa klikkaamalla. Myös muiden pelaajien tunnelmia ottelun alla Huuhkaja-TV:ssä >>

Nations League -ottelu Kreikka-Suomi OACA Spyros Louisilla Ateenassa alkaa torstaina kello 21.45. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Viafree-kanavalla, jossa lähetys alkaa studio-osuudella kello 21.00. Ottelua pääsee seuraamaan myös Sports Bar Casinolla Helsingissä, jossa alustus otteluun alkaa kello 20.45.