Teemu Jäntti avasi tyylikkäällä tavalla maalitilinsä Veikkausliigassa

Veikkausliigassa pelattiin torstaina täysi kierros. Kentällä nähtiin iso määrä nuorisomaajoukkuepelaajia.

EM-kotikisoihin valmistautuvasta U19-maajoukkueesta eniten huomiota varasti FC Lahden Teemu Jäntti (kuvassa). Keskikenttäpelaaja laukoi tyylikkäästi pallon maaliin Santeri Hostikan syötöstä ja takasi omilleen 2-1-voiton hallitsevasta mestarista HJK:sta ja vielä helsinkiläisten kotikentällä. Jäntin maalin näet täältä.

HJK-FC Lahti -ottelussa kentällä nähtiin yhteensä peräti viisi U19-pelaajaa. Avauksessa olivat HJK:lta Valtteri Vesiaho ja Eetu Vertainen sekä lahtelaisilta Jäntti. Vertainen pelasi ensimmäisen puoliajan, Jäntti 83 minuuttia ja Vesiaho täyden ottelun. FC Lahden Oskari Kekkonen vaihdettiin kentälle viimeisen vartin aikana ja Irfan Sadat oli vaihdossa. Jäntti sai suorituksesta lisäksi yhden IS-tähden.

Miika Töyräs torjui KuPS:n maalilla, kun joukkue ryöväsi SJK:lta pisteet 3-1-lukemin. Seinäjokelaisten riveissä Ville Tikkanen urakoi niin ikään 90-minuuttisen. Joel Mattsson pelasi täydet minuutit, kun IFK Mariehamn voitti TPS:n 3-2. Täyden pelin urakoi myös turkulaisten Onni ValakariJuho Montola vaihdettiin kentälle viimeiseksi vartiksi.

Johannes Luukkanen oli vaihdossa, kun Ilves voitti FC Interin Turussa 1-0. Albion Ademi (Inter) ja Eero Hyökyvirta (Ilves) eivät olleet kokoonpanossa. Hyökyvirta on tehnyt lainasopimuksen Ykkösessä pelaavan JJK:n kanssa ja on joukkueen kokoonpanossa mahdollisesti jo sunnuntaina Klubi 04:ää vastaan. Juho Hyvärinen pelasi jälleen täyden ottelun, kun RoPS kärsi kauden avaustappionsa. FC Honka oli parempi 2-1-lukemin. Kristian Heinolainen urakoi täyden pelin, kun PS Kemi hävisi Vaasassa VPS:lle 1-3.

Veikkausliiga jatkuu maanantaina 7.5. täydellä kierroksella. Ykkösessä puolestaan pelataan seuraavan kerran lauantaina ja sunnuntaina.