Takaisin
19.7.2019 klo 19.38

Täysi kierros viikonloppuna

Jaa:

Naisten Liigassa on edessä 14. kierros viikonloppuna. Neljä otteluista pelataan lauantaina ja yksi sunnuntaina.

La 20.7. kello 13.00 FC Honka-Ilves
Viime ottelussaan maanantaina 1-1 tasapelin HJK:n vieraana pelannut Honka palaa lauantaina kotikentälleen, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu Ilves Tampereelta.

Honka ja HJK tarjosivat maanantaina hienon jalkapallonäytöksen, jossa pisteet tasattiin Tia Painilaisen loppuhetkien tasoitusmaalin myötä 1-1. Honka on Naisten Liigassa toisena. Viiden ottelun kuntopuntarissa keltamustat ovat kolmantena yhdeksän pisteen saldolla.

Maalintekijöitä joukkueesta on löytynyt melko laajalta rintamalta. Viisi maalia tehnyt Riikka Hannula on ollut viime ottelut sivussa, mutta samalla esiin on noussut muita vastuunkantajia. Tia Painilainen on iskenyt Hongan maalit kahdessa viimeisimmässä ottelussa. Lisäksi Aino Vuorisella on neljä osumaa, Inka Kaivolalla, ja Milla Punsarilla kolme, sekä Dana Leskisellä kaksi.

Lauantain vastustajan Ilveksen kausi on ollut Honkaa vaikeampi. Tamperelaiset löytyvät sarjan kolmanneksi viimeiseltä sijalta. Kolmestatoista ottelusta kasassa on kaksitoista pistettä. Viime kierroksella Ilves kärsi kotonaan 2-4 tappion ONS:lle.

Ilveksen tämän kauden maalitykki on kuusi maalia tehnyt Roosa Tuominen. Aino Rasisella ja Tuuli Enkkilällä on kummallakin kasassa kaksi osumaa. Yhden maalin naisia ovat Kaisa Juvonen, Jenni Kantanen, Iida Laakkonen, Sanni Ojanen, Rosa-Maria Siren sekä Pipsa Saarilahti.

Honka ja Ilves kohtasivat Tampereen Ratinan Stadionilla huhtikuun lopulla. Kyseinen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Hongan Iida Pesonen odottaa lauantain ottelua innolla.

- Ratinalla pelattu ottelu päättyi tosiaan tasan, joten kummallakin joukkueella on paljon näytettävää. Meillä on ollut loistava valmistava viikko ja olemme todella voitonnälkäisiä. Mahtavaa, että pääsemme taas pelaamaan kotikentällä. Nurmi on mitä loistavimmassa kunnossa. Me ollaan Honka, Pesonen hehkuttaa espoolaisten sivuilla.

La 20.7. kello 15.00 ONS-JyPK
JyPK voitti Harjulla KuPS:n viime lauantaina. Makea voitto maistui, sillä kamppailu yläloppusarjan paikoista tiivistyi entisestään. Vihreiden viime viikko oli kokonaisuudessaan vahva. Kotiottelut Ilvestä ja KuPSia vastaan toivat esiin voimakkaan tahtotilan.

KuPSia vastaan JyPK hallitsi toista puoliaikaa, eikä antanut juurikaan tilaa saati paikkoja kuopiolaisten vahvalle hyökkäysarsenaalille. Vaikka vihreiden pelissä onkin vielä parannettavaa, oli viime viikko reilu askel oikeaan suuntaan. Maalintekotehokkuudessa on vielä parannettavaa. Molemmissa viime viikon otteluissa oli aineksia suurempaankin maalimäärään. Ilves ja KuPS -otteluiden maaleilla Henna Honkanen on kiivennyt maalipörssin toiselle sijalle kymmenellä osumalla.

JyPK sai vahvistusta hyökkäykseensä, kun kanadalainen Joëlle Gosselin saapui Jyväskylään. Gosselinin on tarkoitus olla kokoonpanossa jo ONSia vastaan lauantaina.

ONSilla on ollut vaikea kausi. Se on sarjassa yhdeksäntenä pisteen edellä IK Myrania, joka on suoran putoajan paikalla. Neljästä viimeisestä ottelusta se on kerännyt kolme tappiota ja yhden voiton. Tuo voitto tosin oli vakuuttava. 2-4 voitto Ilveksestä Tammelassa lauantaina oli osoitus joukkueen vaarallisuudesta, ja että Oulussa saa JyPK olla varuillaan. Etenkin todella nopea uusi amerikkalaisvahvistus Summer Mason tuotti päänvaivaa tamperelaisille. JyPKin puolustuslinja saa olla tarkkana amerikkalaisen kanssa.

Kauden aiemman kohtaamisen huhtikuussa Viitaniemessä vei nimiinsä ONS 1-2. Joten kun näitä revanssin paikkoja on ollut vihreillä parissa viimeisessä kohtaamisessa, niin samanlainen on otettavissa Oulussa.

- ONS näytti Ilvestä vastaan todella vaaralliselta joukkueelta. Meidän pitää olla huolellisia pallon kanssa ja hyökätä tasapainossa sillä ONSilla on kentällä paljon nopeutta. Esimerkiksi Vääräkoskella on erittäin laadukas syöttötekniikka, jolla hän pystyy pelaamaan palloa linjan taakse Marie Lavasseurille ja uudelle vahvistukselle Summer Masonille, jotka ovat varmasti liigan nopeimpia hyökkääjiä. Uskon kuitenkin, että meidän kokonaisuus on parempi. Jos saamme pidettyä saman ilmeen ja voitontahdon kuin KuPS-ottelun toisella jaksolla, niin meitä on vaikea pysäyttää. Todella iso matsi molemmille ja usein nämä ratkeavat pieniin asioihin. Kaikki lähtee siitä, että meidän on oltava valmiita jättämään kaikki kentälle ja voittamaan jokainen kaksinkamppailu, silloin meillä on hyvä mahdollisuus tulla kolmen pisteen kanssa takaisin Jyväskylään, teemoittaa huomisen JyPK:n päävalmentaja Mikko Manninen seuran sivuilla.

La 20.7. kello 16.00 TiPS-TPS
TPS on sarjataulukossa 17 pisteessä eli juuri ylä- ja alaloppusarjaan oikeuttavien sijoitusten viivan alapuolella. Sen edellä on JyPK, jolla on pisteitä saman verran kuin turkulaisilla.

TPS on pelannut kesätauon jälkeen jo neljä peliä, joista sillä on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Voitot ovat tulleet Ilveksestä ja JyPK:istä. Tappioon päättyivät pelit KuPS:ia ja Åland Unitedia vastaan.

TiPS puolestaan on pelannut tauon jälkeen kaksi peliä. Ensin tasapeli vieraskentällä FC Honkaa vastaan, ja viime viikonloppuna kotivoitto IK Myranista maalein 5-1. TiPS hallitsi tuota ottelua alusta lähtien. Joukkueen peli oli rentoa, eikä vierasjoukkue kyennyt juurikaan haastamaan tikkurilalaisia. TiPS on tällä hetkelllä Naisten liigan sarjataulukossa kolmosena.

TPS pelasi erinomaisen kesäkuun ja napsi pelkkiä voittoja tililleen. Kolmea komeaa voittoa on seurannut kuitenkin lievä suvantovaihe ja kaksi peräkkäistä tappiota. KuPS oli kotonaan selvästi raitapaitoja parempi, mutta viime lauantaina Åland United väänsi tasaisen kamppailun yläkentällä edukseen lukemin 1-0.

- Nyt kun otetaan kolme pinnaa, niin päästään siitä hyvällä fiiliksellä sitten seuraavaksi vielä ONS:n ja IK Myranin kimppuun. Kahden maalittoman pelin jälkeen me tarvitaan lauantaina niitä maaleja, TPS:n keskikenttäpelaaja Annika Haanpää summaa turkulaisten sivuilla.

TPS on sarjataulukossa ennen TiPS-ottelua seitsemäntenä, mutta ylemmän loppusarjan viivasta se jää vain maalierolla. Ylemmän loppusarjan neljästä paikasta HJK:n ja FC Hongan jälkeen käydäänkin tällä hetkellä armotonta taistelua, sillä kolmantena oleva TiPS on vain neljä pistettä TPS:n edellä. Eli, peräti viisi joukkuetta on tällä hetkellä neljän pisteen sisällä.

- Sarjassa on panosta koko ajan. Meillä on ihan hyvä tilanne, eikä yksi tappio vielä pudota syvälle. Täällä on jo lähtökohta se, että ylemmässä loppusarjassa pelataan. Kärkikaksikkoa on mukava lähteä ajamaan takaa ja tällä kaudella myös pronssista taistelee aika monta joukkuetta. Me haluamme olla siinä mukana, hän muistuttaa.

- Koko kausi ollaan puolustettu organisoidusti ja hyvin, mutta nyt me tarvitsemme terävyyttä myös maalintekoon. Meidän pitää uskaltaa pitää palloa myös maassa ja saada hyökkäyspeliin myös sellaista huolellisuutta ja rauhallisuutta. Olemme harjoitelleet erityisesti murtautumista, keskinäistä yhteyttä ja keskinäisiä liikkeitä hyökkäyspäässä, mutta myös puhetta kentällä. Nyt tarvitaan pieniä, mutta tavallaan myös isoja tekoja, Haanpää tiivistää.

TPS:ää jo kaudesta 2014 lähtien edustanut Annika Haanpää pelasi viime talvikauden Italian Ravennassa. Kymppipaikalla parhaiten viihtyvä Haanpää on treenannut TPS:n mukana koko kevään, mutta vasta viime viikolla hän oli pelikelpoinen myös Naisten Liigassa. Pelilupa-asiat siis järjestyivät ja Haanpää sai pistää tutun raitapaidan taas päälleen viime lauantaina.

- Italia oli hieno kokemus ja sinne oli kiva lähteä, kun tiesi, että pääsee myös Tepsiin sen jälkeen takaisin. Peli maistui pitkän tauon jälkeen tosi hyvältä, vaikka lopputulos olikin pettymys. Tulin Turkuun toukokuun puolessa välissä takaisin ja oli jo aikakin päästä pelaamaan. Vaikka tauon jälkeen on aina hetki hakemista, niin en ala selittelemään mitään pelaamattomuudella. Päinvastoin, olen kiitollinen, että sain heti vastuuta, Haanpää painottaa.

Haanpää on pelannut urallaan nyt 71 liigaottelua ja maaliverkot ovat heilahtaneet kolme kertaa. Hän näkee oman roolinsa enemmän kuitenkin pelintekijänä kuin viimeistelijänä, vaikka maaliteko onkin aina mukavaa puuhaa.

- Tämä rooli sopii erittäin minulle ja pidän pelipaikasta. Olen tyyppinä enemmän varmaan kuitenkin syöttelijä ja pelintekijä, vaikka kyllähän jokainen pelaaja haluaa saada palloa myös pussiin, Haanpää vielä naurahtaa.

La 20.7. kello 17.00 Åland United-HJK
HJK on kerännyt sarjassa jo melkoisen johdon, kun se on kerännyt 35 pistettä maalierolla 33-10. Honka seuraa yhdeksän pistettä perässä. HJK:n on siis kompuroitava loppukautensa osalta ja samalla Åland Unitedin on pystyttävä venymään loppukiriin noustakseen mitaleille.

Åland United ja HJK ovat kohdanneet toisensa jo kahdesti tämän kauden aikana. Keväällä HJK oli kotikentällään 2-0 vahvempi ja joukkueet kohtasivat myös Suomen Cupin finaalissa, jolloin Emmaliina Tulkki oli ratkaisijana HJK:n voitettua 1-0.

Åland United on harjoitellut hyvin kuluneen viikon ja Samuel Fagerholmilla sekä hänen valmentajistollaan on lähes täysi kokoonpano käytettävissään kuten viime viikonloppuna. Ainoastaan Maryette Karring sekä Rebecca Björkvall ovat sivussa lauantain kokoonpanosta.

Åland Unitedin Tiia Peltonen odottaa innolla tulevaa ottelua.

- Tästä tulee hyvä ottelu. Kohtaamme sarjajohtajan ja meillä on kaksi tärkeää voittoa takanamme. Oma pelimme on myös kehittynyt. Lauantaina meillä on hyvä mahdollisuus jatkaa voittoputkeamme ja pelata viihdyttävä ottelu, Peltonen toteaa Åland Unitedin sivuilla.

HJK lähtee otteluun takanaan tasapeli kärkikamppailusta, jonka myötä sarjajohto pysyi edelleen yhdeksässä pisteessä. HJK on hionut pelaamistaan ja valmennus on miettinyt jopa erilaista ryhmitystä kentälle. Se, lähdetäänkö tekemään isompia muutoksia vai ei, selviää lauantaina.

Åland United tulee varmasti revanssihakuisina otteluun ja haluavat kotiyleisön edessä pistää parastaan. HJK:n pitää pystyä vastaamaan saarelaisten tunnelataukseen, jotta täysi pistepotti saadaan mukaan.

Su 21.7. kello 13.30 KuPS-IK Myran
IK Myran onnistui yllättämään kuopiolaiset keväällä Kokkolassa pelatussa liigakohtaamisessa, nyt kuopiolaisten tavoitteena on saavuttaa revanssi sarjanousijasta.

- Tällä viikolla me olemme keskittyneet harjoituksissa omiin perusasioihin. Tässä sarjassa me emme voita ketään, jos työn määrä tippuu. Jyväskylässä näin kävi toisella puoliajalla ja keväällä myös Kokkolassa, jossa hävisimme Myranille. JyPK-tappio herättelee meitä taas positiivisella tavalla ja voittoa me haemme nyt, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala muistuttaa kuopiolaisten sivuilla.

KuPS piti edellisessä kotipelissään hyvää vauhtia yllä ja liikutteli palloa koko kentän leveydeltä. Vauhdinpito puri silloiseen vastustajaan ja tähän pyritään sunnuntainakin.

- Ison kentän ominaisuudet meidän pitää pystyä käyttämään hyväksi. Puolustuspelaamisessa meidän pitää löytää omat tärkeät asiat ja meidän pitää puolustaa paremmin. Nuotit ovat meillä selvillä ja voittoa me haemme. Vireystilan pitää olla kohdallaan, nyt me lataudumme voittamaan, Ojala toteaa.

Ykköshyökkääjä Gentjana Rochi on sunnuntaina yhden ottelun mittaisessa pelikiellossa varoitustilin tultua täyteen. Kuopiolaiset jatkavat sarjakauttaan nykyisen kokoonpanon voimin korkein tavoittein.

- Yläloppusarjaan ja syksyn mitalikamppailuun me haluamme mukaan. Kahdessa seuraavassa kotiottelussa meillä on nyt hyvät mahdollisuudet kerätä extrapisteitä viime kevääseen verrattuna, Ojala muistuttaa.