Takaisin
7.6.2021 klo 08.45

Tasapelit värittivät Ykkösen sunnuntaita

Jaa:

Ⓒ SPL / Kalevi Hämäläinen

VPS oli nousta sarjakärkeen, mutta JIPPO venyi jälleen loppuhetkillä.

RoPS – EIF 0–0

Srdjan Vujaklija pääsi läpiajoon jo alkuminuuteilla, mutta Mehdi El Moutacim tuli upeasti vastaan ja pelasti vieraat takaiskulta. Jakson puolivälissä EIF:n Olli Jakonen teki upean nousun, mutta ajautui hieman pieneen kulmaan, eikä Miikka Mujusella ollut RoPS-maalilla suurempia ongelmia. Puoliajan lopussa Zacharias Ekström oli puskea jo kauden kolmantensa – Nino Roffelsen siivosi pallon RoPS-maalin viivalta. Toisellakin jaksolla kummallakin joukkueella oli paikkansa, ja RoPS:n Joona Lahdenmäki muun muassa puski pallon tolppaan, mutta maaleja Rovaniemellä ei lopulta nähty.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

FF Jaro – IF Gnistan 2–2 (1–0)

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti, ja sai luotua ensimmäiset paikkansa jo avausminuuteilla. Ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin kymmenen minuutin pelin jälkeen Gnistan, kun Topi Järvinen syötti Douglas Caélle, ja tämä viimeisteli komeasti tolpan kautta. Jaro haki vimmatusti tasoitusmaalia, mutta tauolle mentiin vierasjohdossa.

Macaualey Chrisantus oli lähellä tasoitusta 53. minuutilla, ja Juuso Aallolla oli hyvä paikka heti perään. Seuraavat minuutit olivat erittäin vauhdikkaita – Caélla oli mahdollisuus illan toiseensa, mutta pallo olikin kohta toisessa maalissa. Chrisantus jatkoi noston komeasti päällään ja Markus Kronholm viimeisteli komean 1–1-maalin. Viimeisen puolituntisen aikana Jarolla oli hyviä mahdollisuuksia johtomaaliin – viimeistely kuitenkin ontui. Gnistan sen sijaan osui 76. minuutilla, kun Maximo Tolonen antoi kulmapotkun ja Topi Järvinen rankaisi viime kauden seuraansa. Ilo ei kestänyt kauaa, sillä viitisen minuuttia myöhemmin Guillermo Sotelo viimeisteli upean maalin takayläkulmaan. Vielä lopussa Johan Brunell oli erittäin lähellä voittomaalia, mutta Jaro joutui tyytymään pisteeseen.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

JIPPO – VPS 1–1 (0–1)

Vepsun urakka hankaloitui huomattavasti heti alussa, kun Kareem Moses ajettiin ulos kentältä. Vieraat eivät tästä lannistuneet, ja 25. minuutilla Fabrice Gatambiye syötti Aleksi Pahkasalolle, joka pamautti komeasti alakulmaan. Muun muassa Wilterlynd Inalienilla oli vielä avausjakson loppupuoliskolla paikkoja tasoitukseen, mutta Teppo Marttinen ja VPS-puolustus hoitivat työnsä hyvin. 

Miesylivoimalla pelanneen JIPPO:n painostus jatkui toisella jaksolla, mutta maalinteko ei näyttänyt onnistuvan mitenkään. Palkinto tuli lopulta lisäajalla – Nuutti Tykkyläinen syötti lyhyen kulmapotkun päätteeksi Joona Hiltuselle, joka haastoi ja laukoi komean viime hetkien tasoituksen.

Ruudun ottelukooste

PK-35 – TPS 0–0 

Avausjakson parhaat paikat siunaantuivat TPS:n Sonny Hiltonille ja Albijon Muzacille, mutta turkulaisten maalintekovaikeudet saivat jatkoa Helsingissä. PK-35 sai toisella jaksolla pari maalipaikkaa, mutta ottelu eteni Tepsin komennossa. Vartti ennen loppua pallo meni lopulta maaliin asti – Rasmus Holma oli kuitenkin rikkonut tilanteessa. Juri Kinnusen vapaapotku oli lähellä mennä sisään vielä 81. minuutilla, mutta hyvän ottelun pelannut Toni Korkiakoski torjui pallon kulmaksi, eikä lopussa enää hyviä maalipaikkoja nähty.

Ruudun ottelukooste
Kotijoukkueen raportti
​Vierasjoukkueen raportti