Takaisin
22.2.2020 klo 21.47

Tasapeli jätti karvaan maun EIF:n leirissä

Jaa:

Ⓒ Patric Westerlund

EIF kohtasi haastavissa sääolosuhteissa MuSan ja joukkueet tasasivat pisteet monivaiheisessa ottelussa 2-2-numeroin.

Tasapeli tiesi sitä, että EIF:n jatkomahdollisuudet menivät ja Suomen Cup päättyi joukkueen osalta. MuSan mahdollisuudet olivat menneet jo aiemmin.

- Tulos tuntuu tappiolta. Mielestäni olimme selvästi parempi joukkue. Meidän olisi pitänyt voittaa, EIF:n keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela harmitteli seuran sivuilla.

EIF sai positiivisia uutisia Kotkasta ensimmäisellä puoliajalla, kun KTP iski maaleja MP:tä vastaan tuoden EIF:lle pienet toiveet jatkopaikasta. EIF:lle osui kuitenkin huono hetki ensimmäisen puoliajan loppuun ja toisen alkuun, kun MuSa rankaisi kahdesti.

Ensimmäisellä puoliajalla EIF:llä oli kaksi erinomaista paikkaa. Ensiksi Darren Smith oli täysin nokikkain MuSa-vahti Tomi Mikkelssonin kanssa, mutta missasi tilanteen. Hieman myöhemmin Ayalla oli loistopaikka, mutta pallo meni hieman takatolpan ohi. Maalit näistä paikoista olisivat voineet muuttaa tilannetta jatkopaikkaa ajatellen.

- Meidän olisi pitänyt tehdä maalit paikoista, mutta annoimme sen sijaan MuSan tulla peliin eikä meidän olisi pitänyt tehdä sitä. Mutta jos vertaamme ensimmäistä kotipeliämme Gnistania vastaan (0-4 tappio), tämä joukkue on mennyt harppauksin eteenpäin. Tämä oli meidän ottelumme ja meidän olisi pitänyt voittaa, Gela kertoo.

Gela pelasi ensimmäiset täydet minuutit EIF:ssä ja onnistui hyvin. Hän oli alustamassa kahta EIF:n tasoitusmaalia. Joona Tapani puski kavennuksen hyvästä kulmasta ja Aya tasoitti Gelan vapaapotkun jälkeen.

Toisella puoliajalla kentälle tulleen Tapanin mukaan ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen tasainen, mutta EIF ei saanut paikoistaan sisään.

- Voimakas tuuli teki miltei mahdottomaksi antaa lainkaan ristipalloja. Peli oli suoraviivaista. Ja kun onnistuimme saamaan otsan palloon, tarkoitti se 1-2, heräsimme kunnolla. Mielestäni toisella puoliajalla meillä oli hyvä hallinta sekä pelistä että pallosta ja meidän olisi pitänyt hoitaa, Tapani pohdiskeli.

Päävalmentaja Guillem Santesmases ei ollut suoraan pettynyt pisteeseen. Nousu kahden maalin takaa vaikeissa olosuhteissa osoitti joukkueelta intohimoa.

- Mielestäni meillä oli hyvä hallinta tapahtumista kentällä. Tuuli eikä kenttä olleet parhaita mahdollisia, mutta sekä ensimmäisellä että toisella puoliajalla meillä oli hyviä paikkoja, ja meidän olisi pitänyt voittaa.

- Olen myös iloinen Gelan suorituksesta. Hän pelasi keskikentällä vahvasti koko pelin, Santesmases kehaisi.

Lähde: EIF:n kotisivut