Takaisin
10.10.2021 klo 23.28

Tärkeä tasapelipiste pitää lohkotilanteen jännittävänä – U17-pojat pelaa jatkopaikasta keskiviikkona

Jaa:

Ⓒ SPL / Tiina Pirilä

Tarkemman raportin Myyrmäen jalkapallostadionilla pelatusta ottelusta löydät täältä

U17-pojat (2005 ja myöhemmin syntyneet) onnistui sunnuntai-iltana jälleen nousemaan takaa-ajoasemasta 1–1-tasapeliin. EM-karsintaturnauksen avausosassaan Suomi nousi tasoihin Sveitsin isäntänä ja toisessa pelissä joukkue toisti tempun Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Suomen ainokaisesta vastasi Onni Hänninen.

Päävalmentaja Erkka V. Lehtolalle jäi kamppailusta hieman kaksijakoiset tunnelmat. Lehtola oli tyytyväinen joukkueen asenteeseen, mutta Bosnia-Hertsegovinan tekemä maali olisi voinut olla estettävissä paremmalla puolustamisella.

– Joka tapauksessa on hieno suoritus nousta maalin takaa tasoihin kaksi kertaa putkeen. Ottelu oli tasainen, eikä meidän pelimme mitenkään hurmannut, mutta sen sisällä oli hyviä vaiheita. En ole missään nimessä pettynyt, mutten myöskään riemuissani, Lehtola toteaa.

– Tulos oli meille ihan hyvä, mutta joudumme vielä jännittämään jatkopaikasta. Se on selvää, että mikäli me voitamme viimeisen ottelumme, eikä Sveitsi – Bosnia-Hertsegovina pääty tasan, olemme lohkokakkosia ja jatkossa. Mikäli voitamme ja he pelaavat tasan, alkaa meidän välinen vertailumme.

Suomi joutui lähtemään Sveitsi-otteluun ilman vammoista kärsiviä Juho Talvitietä ja Daniel Armstrongia, jotka saatiin kuntoon sunnuntai-illan kamppailuun. Ulkomailla asuva kaksikko ei ollut mukana myöskään Islanti-kenraaliotteluissa, joten he pelasivat vuoden ensimmäistä kertaa joukkuetovereidensa kanssa.

Suomen päätösottelu Gibraltaria vastaan pelataan Vantaan Myyrmäessä keskiiviikkona kello 14:00 alkaen, ja se näkyy suorana Palloliiton YouTube-kanavalla. Päivä- (7€) sekä turnausliput (15€) myydään paikan päällä stadionilla, ja alle 16-vuotiaat pääsevät otteluihin ilmaiseksi – turnauksen otteluohjelma löytyy uutisen lopusta.

– Vaikka Gibraltar on hävinnyt kaksi matsia melko isoilla numeroilla, ovat he olleet pitkään mukana pelissä. Heiltä ei lopu yritys, vaan brittihenkinen taistelu jatkuu loppuun asti. Sveitsiä vastaan heillä oli tänään muutama läheltä piti -paikka, ja peli olisi voinut hyvin olla tauolla 1–1, Lehtola huomauttaa.

– Emme todellakaan voi lähteä takki lepattaen viimeiseen matsiin. Se on yksi tärkeimmistä viesteistä, mitä haluamme pojille kahden viimeisen päivän aikana painottaa.