Tanska löylytti Pikkuhuuhkajia

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue hävisi tiistaina kolmannessa EM-karsintaottelussaan Tanskalle Helsingissä maalein 0-5.

Suomella oli loistopaikka siirtyä johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen. Kaan Kairinen pelasi Benjamin Källmanin hienosti läpi puhkovalla syötöllä. Källmanin sijoitus painui kuitenkin vain senttejä ohi takatolpan.

Heti alussa nähtiin myös vierasjoukkue Tanskan hyvä tilanne, kun kova laukaus muutti suuntaa. Peliväline näytti jo painuvan alanurkkaan, mutta Suomen maalilla pelannut Markus Uusitalo venyi hyvään reaktiotorjuntaan. Sateisissa ja tuulisissa olosuhteissa pelatun ottelun avausmaali nähtiin 20. minuutilla. Robert Skov sai pallon kulmapotkun jälkeen ja pääsi laukomaan täysin vapaasti ensimmäisellä kosketuksellaan. Voimalla lähtenyt veto painui vastustamattomasti Suomen vasempaan alanurkkaan ohi voimattoman Uusitalon.

Tanska oli siirtyä jo kahden maalin johtoon 28. minuutilla, mutta Uusitalo pelasti tilanteen hienolla jalkatorjunnalla kulmapotkuksi. Suomen ilta synkkeni puolen tunnin kohdalla, kun Mikael Soisalo sai toisen varoituksensa lyhyen ajan sisään ja lensi punaisella kortilla ulos.

Heti sen jälkeen Suomi sai lisää kylmää vettä niskaansa, kun Soisalon rikkeestä tullut vapaapotku painui Skovin toimesta kimmokkeen kautta maaliin. 17 metristä lähtenyt tykitys ei jättänyt taaskaan Uusitalolle saumaa torjuntaan, kun pallo osui matkalla Suomen muuriin. Suomi haki vauhtia toiseen jaksoon tekemällä vaihdon heti alkuvaiheessa. 56. minuutilla Källman teki tilaa Lauri Ala-Myllymäelle. Samalla Fredrik Jensen siirtyi ylimmäksi pelaajaksi.

Kaksi minuuttia vaihdon jälkeen Tanska lisäsi johtoaan – jälleen Skovin toimesta. Tanskan kymppipaita sai pallon 16 metriin ja laukoi varmasti vasempaan nurkkaan kruunaten puhtaan hattutemppunsa. Tanska siirtyi jo 4-0-johtoon 61 minuutin täyttyessä. Mikkel Duelund sai ajaa vapaasti vasemmalta kohti maalia ja sijoitti pallon tarkasti oikeaan kulmaan.

65. minuutilla Sebastian Dahlström tuli vaihtoon, ja tilalle päävalmentaja Tommi Kautonen pisti Obed Malolon. Marcus Ingvartsen siirsi 84. minuutilla Tanskan jo 5-0-johtoon. Ingvartsen pääsi ajamaan keskustasta läpi ja laukoi pallon varmasti oikeaan alanurkkaan.

Lähes heti perään Suomi sai pelin parhaan maalintekopaikkansa. Santeri Hostikka yritti nostaa pallon läpiajonsa päätteeksi yli Tanskan maalivahdin Daniel Iversenin, mutta nosto meni niukasti ohi. Tanska olisi voinut toisella jaksolla tehdä miesylivoimansa ansiosta entistäkin tuhoisampaa jälkeä, mutta Suomen puolustus esti monet tilanteet Uusitalon vahvojen otteiden johdolla.

Suomella on kolmen EM-karsintapelin jälkeen kasassa kaksi pistettä. Pelin enemmän pelannut Tanska johtaa lohkoa puhtaalla pelillä.

Suomi – Tanska 0-5 (0-2)
20’ 0-1 Robert Skov
31’ 0-2 Skov
58’ 0-3 Skov
61’ 0-4 Mikkel Duelund
84’ 0-5 Marcus Ingvartsen