Talaslahti juhli Mestarien liigan voittoa – Summasen ja Rantalan joukkueelle makea voitto Ruotsissa

Pikkuhelmareiden Katriina Talaslahti pääsi juhlimaan ensimmäisenä suomalaisnaisena Mestarien liigan voittoa, kun Olympique Lyonnais kaatoi finaalissa VfL Wolfsburgin. Eveliina Summasen ja Jutta Rantalan edustama Kristianstad otti tärkeän voiton Damallsvenskanin viikonlopun kärkiottelussa.

Lyon voitti finaalin 3-1 ja pääsi juhlistamaan näin viidettä peräkkäistä Mestarien liigan voittoaan. Talaslahti seurasi ottelua vaihtopenkiltä. Talaslahti siirtyi harvinaiseen suomalaispelaajien joukkoon, sillä miesten puolella ainoastaan Jari Litmanen ja Sami Hyypiä ovat voittaneet Mestarien liigan.

Naisten Mestarien liigan edeltäjän, UEFA Cupin, voittoa suomalaiset pelaajat ovat sen sijaan päässeet juhlimaan myös aiemmin. Sanna Valkonen ja Laura Österberg Kalmari juhlivat turnauksen voittoa kahdesti ja Jessica Julin kertaalleen.

Italian Serie A:ssa Juventus puristi lisäajalla 4-3 (1-1)-voiton Empolista ja jatkaa voittojen tiellä. Tuija Hyyrynen oli penkillä.

Paula Myllyoja joutui antautumaan kahdesti Pink Barin maalilla, kun Roma oli kotonaan vahvempi 2-0 (0-0)-lukemin.

Anna Auvisen Inter Milano koki niin ikään tappion hävitessään Sassuololle kotikentällään 4-1 (2-0). Auvinen pelasi koko pelin.

Ruotsin Damallsvenskanissa Summanen ja Rantala pääsivät juhlimaan kärkiottelun voittoa, kun Kristianstad voitti kotonaan Natalia Kuikan ja Emma Koiviston Kopparbergs/Göteborg FC:n 1-0 (0-0). Summanen pelasi Kristianstadin paidassa ensimmäisen puoliajan ja Rantala tuli kentälle 69. minuutilla. Kuikka urakoi KGFC:n riveissä koko pelin ja Emma Koivisto seurasi peliä penkiltä.

Örebron ja Linköpingin kohtaamisessa kotijoukkueen Elli Pikkujämsä, Heidi Kollanen sekä Linköpingin Olga Ahtinen pelasivat koko pelin, kun joukkueet tasasivat numerot maalein 1-1 (1-0).

Emmi Alasen ja Ria Öling joukkue Växjö koki viidennen peräkkäisen tappionsa hävitessään Vittsjön vieraana 1-3 (1-2). Öling pelasi koko pelin ja Alanen tuli vaihtoon 72. minuutilla.

Kaisa Collinin ja Julia Tunturin Eskilstuna United piti kärkijoukkue FC Rosengårdia tiukoilla, mutta joutui taipumaan 1-2 (1-1). Collin tuli tauolla vaihtoon ja Tunturi juoksi kentälle 77. minuutilla.

Jenny Danielsson juhli sunnuntaina syntymäpäiviään voiton merkeissä, kun AIK jatkaa Elitettanin kärkipaikalla 2-0 (0-0)-voitolla Sunnanå SK:sta. Danielsson tuli vaihtoon 88. minuutilla. Milla-Maj Majasaari ja Emma Santamäki sen sijaan pelasivat koko pelin.