Takaisin
7.11.2019 klo 18.30

Tähtitarhatapahtuma päätökseen Eerikkilässä

Jaa:

Nelipäiväinen perinteikäs U15-poikien Tähtitarhatapahtuma Eerikkilässä saatiin päätökseen torstaina 7.11. pelattujen viimeisten otteluitten myötä.

Tapahtuma kokosi Eerikkilään 80 vuonna 2005 syntynyttä pelaajaa, jotka pelasivat neljässä joukkueessa neljän päivän aikana yhtä monta ottelua.

- Nyt pelattiin yksi peli enemmän kuin aiempina ja vähän se näkyi väsyneinä jalkoina torstaina, mutta saimme hyvät ottelut vielä päätöspäivällekin. Keskiviikon jälkeen joukkueet jaettiin vielä uudestaan ja viimeiset ottelut pelattiin eri joukkueilla, maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola kertoi.

Kokonaisuutena leiri oli onnistunut ja mitään isompaa ei myöskään sattunut, vain pari pelaajaa sai pikkukolhuja.

- Se oli positiivista. Jos viimeisenä päivänä olisi alkanut pudota rivistä useita pelaajia, olisi pitänyt miettiä asiaa vähän uusiksi.

- Pahiten rivistä putosi ehkä ikäluokan tuleva päävalmentaja Kai Nyyssönen, joka oli sairastuneena kotona. Kovasti Kaitsukin kyllä pelejä kotosalla katsoi ja myös kommentoi, Lehtola naurahti.

80 pelaajaa tarjoaa luonnollisesti paljon seurattavaa valmentajille, joita leirillä perinteisesti on myös runsaasti samoin kuin muuta taustahenkilöstöä.

- Paljon nähtiin ja ehkä erityisesti voi nostaa sen, että hyviä, vauhdikkaita hyökkäyspään pelaajia oli paljon. Tämä oli myös ensimmäinen iso leiri useimmille ja oli hieno nähdä, että kaikki toimi sovitusti niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Tästä on hyvä jatkaa.

- Nämä tapahtumat ovat aina todella arvokkaita, kun yhteen kokoontuu paitsi paljon pelaajia myös valmentajia, maalivahtivalmentajia, fysioita ja muuta tekijää. Hieno nähdä iso porukka yhdessä ja kaikille kuuluu iso kiitos tapahtumasta.

Oman mausteensa tämän vuoden Tähtitarhaan toi se, että ikäluokan maajoukkue pelaa ensimmäiset ottelunsa jo tänä syksynä ja edessä on matka UEFA Development Tournamentiin Portugaliin marraskuun lopulla.

- Hyvin pian tehdään valinnat Portugaliin ja tämä oli sitäkin ajatellen erittäin tärkeä tapahtuma, Lehtola muistutti.