Tähtitarhan päätöspäivänä juhlittiin maaleilla

Joukkueet, tulokset sekä linkit YouTube-lähetyksiin löydät täältä

Maanantaina alkanut 2007 syntyneiden Tähtitarha päättyi tänään torstaina pronssiotteluun sekä finaaliin. Tiensä loppuotteluun selvittivät joukkueet A ja C, kun kolmannesta sijasta kamppailivat joukkueet B ja D.

Niukasti finaalin ulkopuolelle jäänyt joukkue B aloitti pronssiottelun ryminällä. Vartin kohdalla sinipaidat johtivat jo 2–0 – ensin KuPS:n Matias Siltanen tuikkasi pallon maaliin kulmapotkun päätteeksi ja hetkeä myöhemmin KäPa:n Kerkko Harjula tuplasi johdon läpiajosta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Harjula pääsi jälleen hyvään vetopaikkaan, eikä erehtynyt.

Avausjakson loppuhetkillä nähtiin kolme lisämaalia. Siltanen viimeisteli aamupäivän toisen osumansa lähietäisyydeltä ja pian HJK:n Axel Sandler puski komean 5–0-maalin kulmapotkusta. Aivan puoliajan lopussa myös joukkue D sai maalitilinsä auki VPS:n Aniis Machaalin onnistuttua kavennuksessa.

Pronssiottelun toinen jakso oli huomattavasti tasaisempi kuin ensimmäinen. RoPS:n Hermanni Mäkiharju vei joukkue B:n 6–1-johtoon puoliajan vanhettua kymmenisen minuuttia, mutta valkopaitainen joukkue D vastasi kahdesta seuraavasta maalista. Noin 55. minuutin kohdalla Ilveksen Juho Toivonen nosti pallon komeasti maalivahdin yli ja viime hetkillä FC Hongan Elliot Backman puski ottelun viimeiseksi jääneen 6–3-osuman.

Myös finaalin avausjakson aikana herkuteltiin hienoilla osumilla. Valkoisissa pelanneen joukkue A:n maalitalkoot alkoivat vartin kohdalla Tervareiden Pyry Ylläsjärven viimeisteltyä takatolpalta yläkulmaan. Reilun 20 minuutin pelin jälkeen HJK:n Salem Bouajilan laukaus painui verkon perukoille, ja tilanne oli 2–0.

Puoliajan loppuhetkillä TPS:n Aarne Louramo kavensi, mutta tauolle mentiin 3–1-lukemissa Pallo-Iirojen Jussi Helinin osuttua heti perään. Juuri ennen taukovihellystä KäPa:n Reko Huhtamäki oli lisätä A:n johtoa, mutta ylärima pysäytti laukauksen.

Joukkue C tuli maalin päähän parikymmentä minuuttia ennen loppua Ilveksen Arttu Tulehmon osumalla. Joukkue A näytti jo pääsevän juhlimaan turnauksen voittoa, kunnes esiin astui yllättävä maalintekijä. PKKU:ta edustava Ukko Happonen nousi korkeimmalle sivuvapaapotkussa ja puski sinipaidoille 3–3-tasoituksen, joten ratkaisu venyi rangaistuspotkuille. Happonen päästi vain yhden kolmesta rangaistuspotkusta, ja tämä riitti Mika Nurmelan valmentaman joukkueen mestaruuteen.