Sveitsi kaatoi Helmarit selvin numeroin

Helmareiden toinen ottelu Cyprus Cupissa päättyi perjantaina selvään 0-4 (0-1) -tappioon Sveitsille.

Suomen paidassa nähtiin tänään kaksi A-maajoukkuedebytanttia. Tiia Peltonen urakoi avauksessa täyden ottelun ja Linda Nyman vaihdettiin kentälle 75. minuutilla.

Suomi sai ottelun alkuvaiheilla mainion paikan, kun Tuija Hyyrynen keskitti oikealta ja Sanni Franssi pääsi jatkamaan. Laukaus suuntautui kuitenkin ohi maalin. Seuraavaksi Emmi Alanen ja Franssi vapauttivat Adelina Engmanin laidalta, mutta Sveitsi onnistui purkamaan matalan keskityksen kulmaksi.

Sveitsi siirtyi johtoon 18. minuutilla. Joukkue pelasi kulmapotkun matalana 16-alueen ulkopuolelle, josta Alisha Lehmann laukoi sen ohi Minna Meriluodon. Ensimmäinen puoliaika oli pelitapahtumiltaan varsin tasainen.

Sveitsi tuplasi johtonsa, kun toista puoliaikaa oli pelattu kuusi minuuttia. Marilena Widmer laukoi sivurajaheitosta lähteneen tilanteen päätteeksi pallon verkkoon rangaistuspilkun tietämiltä.

Vilma Hakala keskitti vasemmalta ja löysi taka-alueelta Alasen, jonka puskun maalivahti torjui. Seuraavankin maalin teki Sveitsi. 3-0-osuman puski Ana-Maria Crnogorcevic 67. minuutilla. Franssi petasi Natalia Kuikan hyvään paikkaan 74. minuutilla. Puolustaja harhautti vastustajan ja laukoi, mutta maalivahti torjui tilanteen kulmaksi.

Loppulukemat laukoi kulman jälkitilanteesta 76. Minuutilla Vanessa Bernauer.

Katso Olga Ahtisen kommentit Huuhkaja-tv:n haastattelusta. Koosteen ottelusta löydät artikkelikuvasta.

Sveitsi - Suomi 4-0 (1-0)
18. 1-0 Alisha Lehmann
51. 2-0 Marilena Widmer
67. 3-0 Ana-Maria Crnogorcevic
76. 4-0 Vanessa Bernauer