Suomi voitti futsalin suurmaa Espanjan 1-0 Vantaalla

Suomen sitkeä puolustuspelaaminen hyydytti taitavan Espanjan. Espanja ei päässyt kovinkaan monesti maukkaille maalintekopaikoille ja kun Suomi onnistui yhdestä sivurajapotkusta kerran maalinteossa Espanjan onnistumatta kertaakaan. Vantaan Energia Areenan tulostauluilla komeilivat lopussa Suomen 1-0 (1-0) historialliset voittolukemat.

Kaksoismaaottelun jälkimmäisestä osasta saattoi odottaa Espanjalta terävöitymistä hieman nihkeän 1-2 Tampereella pelatun ensimmäisen ottelun jälkeen. Kuitenkin Suomi onnistui tiivistämään puolustustaan vielä hieman lisää ja näin Espanja ei päässyt vyöryttämään ylivoimaisesta pallohallinnastaan huolimatta montaakaan todella vaarallista paikka Antti Koivumäen maalille.  Suomi ei saanut ensimmäisellä jaksolla ainuttakaan kunnollista maalintekopaikkaa, mutta ajassa 19:26 onnistui Iiro Vanha sivurajapotkustaan siirtämään Suomen 1-0 taukojohtoon. Maali merkittiin kuitenkin Espanjan omaksi maaliksi pallon kimmottua espanjalaispuolustuksesta omaan maaliin.

Toisella jaksolla Espanja jatkoi vahvaa painostustaan yrittäen vimmatusti saada tasoitus aikaiseksi. Mutta lauantaista parantunut laukausten peittäminen onnistui Suomen puolustukselta erinomaisesti ja ne harvat vaaralliset puolustuksen läpi päässeet tilanteet ja laukaukset hoiti Koivumäki maalissa rauhallisen varmasti. Espanjan lisätessä riskinottoa jakson loppupuolella pääsi Miika Hosio selkeään läpiajoon ja Espanjan Eric Garcia kaatoi hänet takaapäin. Tuomareille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kun nostaa Garcialle punainen kortti. Suomelle aukesi erinomainen paikka kahden minuutin ylivoimalla siirtyä jo kahden maalin johtoon. Hyvästä yrityksestä huolimatta Suomi ei maalinteossa kuitenkaan onnistunut. Lopussa Espanja luonnollisesti otti lentävän maalivahdin käyttöön ja aivan ottelun loppuhetkillä pallo kävi jo miltei Suomen maaliviivalla, mutta kapteeni Panu Autio onnistui aivan viimetipassa purkamaan pallon väljemmille vesille. Espanja ei saanut tällä kertaa palloa Suomen maaliin ainuttakaan kertaa ja näin Vantaan 585-päinen yleisö sai seisten antaa äänekkäät kiitokset upeasti taistelleelle joukkueelle.

Joukkueeseensa erittäin tyytyväinen valmentaja Ville Sihvonen avasi viikonlopun antia.
- Kaksi päivää pelattiin suht simppeliä futsalia. Yksi teema näihin kahteen peliin oli oppia voittamaan näitä pelejä ja eilen oltiin jo lähellä tasapeliä, tänään hinattiin voitto. Niin hipoo kyllä lähes täydellistä tuplamaaottelua.

Myös maaliin johtaneen sivurajapotkun laukaissut Vanha oli tyytyväinen viikonlopun antiin.
- Hyvä fiilis jäi tietenkin pelistä, mukava että pärjätään Euroopan parhaita vastaan ja ollaan näytetty oma tasomme.