Takaisin
21.5.2018 klo 16.21

Suomi U17-tyttöjen MM-kisoihin!

Jaa:

Ⓒ SPL
Katso video

Suomen U17-tytöt sijoittuivat EM-lopputurnauksessa kolmanneksi voitettuaan Englannin 2-1-lukemin. Voitto tarkoittaa, että Suomi etenee finalistien Espanjan ja Saksan kanssa marraskuussa Uruguyassa pelattaviin ikäluokan MM-kisoihin.

Englanti tuli otteluun vahvasti ja maalivahti Anna Koivunen joutui torjuntatöihin jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Hurja paine tuotti tulosta, kun Jessica Park viimeisteli johtolukemat 12. minuutilla. Englanti panosti vahvaan prässiin ja Suomella kesti hieman päästä taistoon kunnolla mukaan.

Suomi sai kuitenkin toiseen puoliaikaan mitä parhaimman alun. Annika Huhta ehti olla kentällä viitisen minuuttia, kun verkko heilui. Aino Vuorinen toi pallon vasemmalta boksiin ja syötti hieman taakse päin. Huhta otti pallon haltuun, harhautti puolustajan ja laukoi oikeaan alakulmaan. Englanti oli lähellä siirtyä seuraavaksi uudestaan johtoon. Koivunen avasi heikosti ja vastustajan hyökkääjä pääsi väliin. Tämä laukoi pallon kuitenkin peräti kahdesti Suomen maalin tolppiin.

Seuraavan ja lopulta voitto-osuman teki Suomi. Hyökkäys oli tyylikäs syöttökuvio, jonka päätti Jenni Kantanen tunnin pelin kohdalla. Englanti ei kuitenkaan antanut MM-kisapaikkaa helpolla. Seuraavaksi pallo kilahti Suomen maalin ylärimaan vapaapotkusta. Jälkitilanteessa pallo kävi maaliviivalla, mutta Koivunen pelasti lopulta tilanteen. Taisto kävi kiivaana loppuun saakka, mutta Suomi vei lopulta voiton 2-1-lukemin.

Katso ottelun kooste artikkelikuvan kautta. Joanna Tynnilän tunnelmat löydät niin ikään Huu-tv:stä täältä.

 

Englanti-Suomi 1-2 (1-0)
12’ 1-0 Jessica Park

46’ 1-1 Annika Huhta

61’ 1-2 Jenni Kantanen

 

Suomen kokoonpano:

12 Anna Koivunen 

2 Joanna Tynnilä 

4 Kaisa Juvonen 

6 Nana Yang 

8 Oona Siren

9 Emma Varmanen ->> 41. 15 Annika Huhta 

10 Tuuli Enkkilä  (C)

11 Jenni Kantanen 

13 Emmi Siren  

14 Aino Vuorinen ->> 65. 20 Dana Leskinen 

17 Vilma Koivisto ->> 76. 18 Katariina Kosola 

 

Vaihdossa:

1 Emma Immonen

3 Jenna Topra

5 Ella Pesonen

16 Alma Forsten

19 Heta Olmala

21 Eerika Appelqvist