Takaisin
6.12.2017 klo 22.56

Suomi komeaan voittoon Grönlannista

Jaa:

Katso video

Suomen futsalmaajoukkue kaatoi Grönlannin komein 4-1 (3-0) -lukemin Norjassa pelattavassa Nordic Cupissa.

Itsenäisyyspäivän hengessä kentälle marssi todella nälkäinen Suomi. Jokainen pelaaja halusi näyttää itsenäisyyspäivän kunniaksi, kuka kentällä käskee ja komentaa. Peliä oli pelattu vain noin puoli minuuttia, kun Suomi iski 1-0-johtomaalin. Grönlanti ei edes ehtinyt koskea palloon, kun pallonhallintajakson jälkeen Sergei Korsunov pelasi pallon Juhana Jyrkiäiselle ja tämä pamautti pallon maaliin.

11. minuutilla taululle syttyivät lukemat 2-0. Suomi pelasi sivurajakuvion ja Panu Autio syötti vapaana olleelle Miika Hosiolle ja tämä pääsi sivaltamaan Suomen toisen maalin. Nälkä ei ollut Suomelle tyydytetty vielä tässä vaiheessa. 14. minuutilla Jarmo Junno vapautti Arber Istrefin tekopaikalle, eikä tämä erehtynyt ja peli oli 3-0 Suomelle.

Tauolle mentiin 3-0-johdossa ja heti tauolta palattiin kentälle samalla itsenäisyyspäivän mentaliteetilla. Ei ehtinyt minuuttiakaan kulua, kun Jyrkiäinen pamautti pallon Grönlannin verkkoon. Jukka Kytölä syötti ja Jyrkiäinen iski illan toisen maalinsa Grönlannin verkkoon. 

Suomella oli massu täysi 4-0-johtoasemassa ja ajatukset lihaksien lepuutuksesta varmastikin hiipivät mieleen huomista Norja-ottelua silmällä pitäen. Grönlanti pääsi kaventamaan 4-1:een, mutta Suomi ei ollut missään vaikeuksissa missään vaiheessa Marko Laaksosen pelatessa varmoin ottein Suomen maalilla ja voitto kuittautui 4-1-lukemin. 

- Voitto oli se pääjuttu ja se saatiin. Tärkeät kolme pistettä. Eka jakso oli hyvä, laitettiin kaveri ahtaalle. Toisella jaksolla ehkä ote vähän herpaantui, mutta Laaksonen pelasi hyvän pelin maalilla. Se tarvittiin, kiitteli Suomen valmentaja Ville Sihvonen.

Suomi jatkaa pelejä jo huomenna Norjaa vastaan.

- Nopeasti tulee uusi peli, tärkeä saada palautumiset kohdalleen. Siellä on uusi italialainen valmentaja, joka on koettanut luoda uutta pelityyliä norjalle. Koetetaan kuitenkin noudattaa omaa pelityyliä ja panna Norja puntariin, että ne miettii enemmin meitä kuin me heitä, Sihvonen toteaa.

Juhana Jyrkiäinen oli ottelun sankari kahdella maalillaan.

- Aika mukava aloitus pelille, ei tainnut vastustaja koskea palloon ollenkaan, kommentoi Jyrkiäinen avausosumaansa.

- Kyllä kokonaisuudessaan voidaan olla tyytyväisiä, varsinkin eka jakso maltettiin tehdä omia juttuja. Pelattiin meidän vahvuuksilla. Ei ollut huono joukkue vastassa.

Pikaiset palautumiset ja huomenna mennään taas.

- Tulee varmasti kova matsi, ei ole kauaa aikaa palautua. Norja on yksi turnauksen kovimpia joukkueita. Pelataan vaan omilla vahvuuksilla, niin voitto kyllä tulee, Jyrkiäinen kiteyttää avaimet voittoon.

Katso Jyrkiäisen, Sihvosen ja maalilla loistopelin torjuneen Laaksosen haastattelut Huuhkaja-TV:stä. 

Ottelukooste katsovissa täällä.

Suomen ja Norjan kohtaaminen torstaina suorana lähetyksenä klo 17.00 Suomen aikaa Huuhkaja-TV:ssä.

Futsalin Nordic Cupin ohjelma ja tulokset Tulospalvelussa >>