Takaisin
7.4.2017 klo 22.13

Suomi kärsi niukan tappion Puolalle

Jaa:

Naisten maajoukkue kärsi Pruszkówissa pelatussa maaottelussa 0-1-tappion Puolalle.

Kotijoukkue sai otteluun huppualun. Olga Ahtinen menetti pallon keskikentällä ja Ewa Payor pääsi suomalaistoppareiden välistä läpi. Hän ei epäröinyt, vaan eteni ja sijoitti pallon ohi Siiri Välimaan. Kamppailun alku meni Puolan askelmerkkien mukaan, mutta Suomi paransi tekemistään.

Ria Öling syötti maalin eteen Jenny Danielssonille 26. minuutilla. Hyökkääjä kääntyi ja laukoi, mutta kuti kilahti tolppaan. Öling pääsi yrittämään kahdeksan minuuttia myöhemmin, mutta hyvä veto 18 metristä meni hieman ohi.

- Ensimmäiset 20 minuuttia olivat meille todella hankalia. Emme pärjänneet kaksinkamppailuissa ja Puola tuli todella aggressiivisesti, päävalmentaja Marko Saloranta manasi.

- Sen jälkeen saimme rauhoitettua pelin ja pelattua pidempiä hyökkäyksiä. Ria Öling petasi hyvän paikan Jenny Danielssonille ja Rian oma paikka oli myös hyvä.

Puola oli lähellä maalintekoa 66. minuutilla. Suomen puolustukselle ja Välimaalle sattui kommunikaatiovirhe. Anna Westerlund kuitenkin paikkasi tilanteen siivoamalla pallon maaliviivalta. Suomi sai 75. minuutin tietämillä hyviä erikoistilanteita, mutta tuloksetta.

Adelina Engman eteni vasenta laitaa hyvin 85. minuutilla ja hänet kaadettiin. Tuija Hyyrynen toimitti vapaapotkun maalille, mutta Puola sai purettua tilanteen. Lisämaaleja ei nähty, joten lukemiksi jäi 1-0-kotivoitto.

- Toisen jakson alku oli myös hankala, mutta pääsimme siitä paremmin yli. Kokonaisuutena esityksessä oli paljon hyvää, mutta tuntuu tietysti kovalta hävitä, Saloranta kommentoi.

- Emme saaneet riittävästi maalintekopaikkoja. Emme myöskään päässeet pallollisena samalle tasolle kuin tammikuussa Espanjassa. Pelasimme omassa boksissa aggressiivisesti, muualla meidän olisi pitänyt olla kaksinkamppailuissa vahvempia.

 Suomen riveissä nähtiin peräti neljä debytanttia, kun Anna Auvinen, Siiri Välimaa, Vilma Hakala ja Kaisa Collin pelasivat ensimmäiset A-maaottelunsa.

- Kaikilla oli tarvittavaa henkistä kanttia, kukaan heistä ei arkaillut tai jännittänyt turhaan. Anna Auvinen pelasi varsinkin todella hyvän pelin. Hän saa olla todella tyytyväinen, luotsi kehui.

Suomi matkaa Puolasta Tanskaan ja kohtaa maan tiistaina 11.4. Slagelsessa.

Katso Huuhkaja-tv:n kattava kooste Puola-ottelusta täältä >>

Puola-Suomi 1-0 (1-0)
6' 1-0 Ewa Payor

Suomen kokoonpano:
1 Siiri Välimaa
3 Tuija Hyyrynen (C)
4 Ria Öling
5 Emma Koivisto
7 Adelina Engman ->> 89. 20 Vilma Hakala
8 Olga Ahtinen
10 Kaisa Collin ->> 69. 18 Linda Sällström
13 Jenny Danielsson ->> 69. 22 Sanni Franssi
14 Julia Tunturi ->> 58. 19 Essi Sainio
15 Anna Auvinen
16 Anna Westerlund

Vaihdossa:
12 Kreeta-Liisa Yli-Säntti
2 Elina Myllymäki
6 Mimmi Nurmela
11 Nora Heroum
21 Katarina Naumanen