Suomi kaatoi Puolan

Suomi avasi Puolan turnauksen hienolla voitolla isäntämaa Puolasta maalein 3-2.

Sunnuntaina seuraava peli

Ensimmäisellä jaksolla peli aaltoili päästä päähän vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet loivat muutaman vaarallisen maalipaikan.

Puola siirtyi ajassa 13.39 1-0-johtoon, kun ohjaus maalin edestä painui Suomen maaliin.

Suomi kuitenkin kuittasi minuutin päästä, kun kapteeni Panu Autio laukoi läpiajonsa päätteeksi palloon maaliin pienestä kulmasta.

Heti maalin maalin Mikko Kytölä sai huippupaikan maalin eteen, mutta verkko ei heilunut.

Suomi siirtyi 2-1-johtoon ajassa 16.04. Asialla oli Jarmo Junno, joka laukoi kovan laukauksen maalin alakulmaan.

Ensimmäisen jakson lopussa Suomi onnistui vielä kertaalleen, kun Mikko Kytölä tykitti pallon maalin etuyläkulmaan.

Toisella jaksolla Puola sai luotua ajoittain hyvää painetta Suomen maalille, mutta Suomi puolusti hyvin ja maalivahti Juha-Matti Savolainen pelasi varmasti poimien muutaman vaarallisen tilanteen hanskoihinsa.

Suomi pääsi myös yrittämään maalintekoa muutamaan kertaan hyvästä paikasta, mutta maalinteossa se ei onnistunut.

Viimeiset minuutit Puola haki kavennusta lentällä maalivahdilla. Se tuotti tulosta ajassa 38.40 ja Puola nousi maalin päähän.

Enempää maaleja ei pelissä nähty ja näin Suomi otti voiton maalein 3-2.

.- Tämä oli kypsä esitys meiltä. Alku oli hieman hankala, mutta pystyimme parantamaan siitä koko ajan, valmentaja Ville Sihvonen sanoi pelin jälkeen.

- Pelasimme meidän pelisuunnitelman mukaan ja homma toimi hyvin, Tyytyväinen voi olla voittoon ja peliin.

Suomen urakka turnauksessa jatkuu sunnuntaina, kun vastaan asettuu Bosnia ja Hertsegovina.

- He hävisivät tänään Slovenialle ja näimme peliä hieman. Vastaan tulee fyysinen joukkue, jossa muutama tosi hyvä yksilö. Emme ole ennen heitä vastaan pelanneet, toki videolta olemme pelejä nähneet.

Katso Huuhkaja-tv:stä Sihvosen ja  Savolaisen kommentit sekä ottelun maalit.

14min Puola 1-0 Dominik Solecki
    15min Suomi 1-1 Panu Autio
    17min Suomi 1-2 Jarmo Junno
    19min Suomi 1-3 Mikko Kytola
    39min Puola 2-3 Marcin Mikołajewicz