Takaisin
12.9.2018 klo 21.58

Suomi kaatoi naisten EM Futsal Main Round avausottelussaan Serbian

Jaa:

Ⓒ SPL

Suomi kaatoi naisten EM Futsal Main Round avausottelussaan Serbian

Liettuassa elokuussa pelatussa naisten EM Futsal Preliminary turnauksesta lohkovoittajana Suomen naisten joukkue pääsi jatkokarsintaturnaukseen Portugaliin. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui palloilumenestykseen tottunut maa, Serbia. Serbian joukkue on kuitenkin kokenut melko suuria kokoonpanomuutoksia ja tässä on varmasti osasyy miksi Suomen naiset pieksivät Serbian peräti 8-2 lukemin. Voitto on varmasti joukkueen historian makein ja se antaa nyt erinomaiset lähtökohdat turnauksen jatkolle.

Suomen ensimmäinen maali Jonna Kykkäsen tekemänä oli upean kuvion tulos ja sai näin heti alkuun joukkueessa fiilikset kattoon. Joukkueen korkea prässi hieman yllätti Serbian ja siksi Suomi sai puolustuksen kautta hyviä hyökkäyksiä aikaan.

Futsaltoimitus sai heti ottelun päätyttyä päävalmentaja Jaakko Laitisen langan päähän ja oletettavasti Laitinen huokui tyytyväisyyttä joukkueen hienon esityksen jälkeen.

-Kyllä täytyy olla tyytyväinen joukkueen pelaamiseen. Voitto oli koko joukkueen tekemisen tulos, mutta jos jonkun pelaajan haluaa nostaa esille, niin Tiia Juntikalta oli erityisen vahvaa tekemistä. Hänen tehonsa 3+1 olivat erinomaiset. Serbia oli fyysinen nuori joukkue, mutta huolellisuudessa ja joukkuepelissä olivat kyllä meitä jäljessä. Varsinkin toinen jakso oli meiltä erinomaista tekemistä.

Huomenna torstaina Suomi saa vastaansa todellisen futsalin huippumaan, emäntämaa Portugalin. Jos Suomi haluaa selvitä tästäkin ottelusta voittajana, niin se edellyttää todella onnistunutta ja kollektiivista puolustuspeliä, sekä erinomaista maalivahtipeliä. Tietysti hyökkäyspäässäkin muutamaa onnistumista tarvittaisiin.

-Nyt on hyvä peli alla ja joukkueesta huokuu itseluottamus. Pelaajat nollasivat ottelun heti ja alkoivat tiukasti valmistautumisen huomista varten. Nyt meillä on hyvä tilaisuus seurata Portugali – Tsekki ottelua ja sen pohjalta suunnitellaan taktiset elementit huomiseen peliin, Laitinen jatkaa.

Suomi – Portugali ottelu alkaa torstaina klo 21.30 Suomen aikaan.

Maalintekijät

1.31    0-1    Jonna Kykkänen (Tiia Juntikka)
6.59    2-0    Tiia Juntikka (Elina Setälä)
18.43  3-0    Sini Sutinen

19.06  3-1    Barbara Izganevic (Milena Plecic)
20.44  4-1    Jonna Kykkänen (Netta Hannula)
26.50  5-1    Tiia Juntikka (Elina Setälä)
28.18  6-1    Emilia Jokisalo (Daniela Tjeder)

30.11  6-2    Milena Canovic (Trisic)
32.07  7-2    Anna Keränen
38.18  8-2    Tiia Juntikka

Varoitukset / Kentältäpoistot

19.17  Milena Canovic, Serbia (varoitus)
23.34  Malijar, Serbia (varoitus)

Suomen Kokoonpano
Aloitusviisikko

1    Leena Lepikonmäki (mv)
6    Elina Setälä (c)
7    Tiia Juntikka
9    Jonna Kykkänen
18  Netta Hannula

12  Tiia Ropanen (mv)
3    Tiina Pöyry
4    Pirta Hiukka
5    Anna Keränen
10  Daniela Tjeder
13  Emilia Jokisalo
17 Sini Sutinen