Suomi kaatoi Latvian

Suomen futsalmaajoukkue kukisti tiistaina EM-karsintojen main round -turnauksen viimeisessä pelissään Latvian maalein 4-3.

Suomi siirtyi pelissä 1-0-johtoon ajassa 8.42. Maalintekijänä oli Miika Hosio, joka ohjasi pallon maaliin Suomen joukkueen riiston jälkeen.

Latvia iski jakson lopussa kaksi maalia. Ensin 6 metrin rangaistuspotkusta Igors Avanesovs ampui tasoituksen ja hetkeä myöhemmin 10 metrin rangaistuspotkusta Maksims Sens vei Latvian 2-1-johtoon.

Suomi nousi kuitenkin tasoihin ajassa 19.40, kun Rami Tirkkonen ohjasi läheltä pallon maaliin.

Heti toisen jakson alussa, ajassa 20.31, Panu Autio onnistui maalinteossa kulmapotkukuvion jälkeen. Näin Suomi siirtyi johtoon 3-2.

Latvia kuitenkin kuittasi 27. minuutin kohdalla, kun Oskars Iktens onnistui maalinteossa.

Suomi teki pelin voittomaalin ajassa 33.17. Asialla oli Mikko Kytölä, joka laukoi pallon kovaa alakulmaan.

Näin Suomi voitti pelin 4-3 ja nappasi itselleen kolme pistettä. Suomen saldoksi jäi kolmesta pelistä yhteensä neljä pistettä.

Päivitetty ti tilana kello 22.40:

Suomen historiallinen paikka play offs -kierroksella jäi todella täpärästi saavuttamatta. Ensin Portugalin 4-0-voitto Romaniasta jäi puuttumaan maalin verran Suomen noususta lohkokakkkoseksi ja loppuillasta Puolan venyminen yllättäen 1-1-tasapeliin Espanjaa vastaan pudotti Suomen niukasti yhden maalin erolla parhaan lohkokolmosen paikalta.