Takaisin
8.6.2017 klo 08.47

Suomi jäi Turussa tasapeliin

Jaa:

Suomi ja Liechtenstein pelasivat Turun Veritas Stadionilla 1-1 (1-0)-tasapelin. Huuhkajien maalista vastasi Mehmet Hetemaj.

Suomi ja Liechtenstein pelasivat Turun Veritas Stadionilla 1-1 (1-0)-tasapelin. Huuhkajien maalista vastasi Mehmet Hetemaj.

Suomi otti pelin hallinnan pian itselleen. Ensimmäisenä maalintekoa yrittämään pääsi Thomas Lam, mutta keskikenttämiehen kuti viuhui hieman ohi. Seuraavan tilanteen loi Robin Lod, jonka keskityksen Teemu Pukki ohjasi hieman ohi maalin.

Lod antoi vapaapotkun oikealta pelin 17. minuutilla. Mehmet Hetemaj nousi korkeimmalle ja puski pelivälineen komeasti verkon perukoille. Osuma oli Hetemaj’n ensimmäinen A-maajoukkueessa.

Seuraavaksi yrittämään pääsivät Joel Pohjanpalo ja Pukki peräti kahdesti, mutta Liechtenstein vältti lisätakaiskut. 36. minuutilla oli jälleen Lodin vuoro. Hänen puskunsa Pukin tarjoilusta meni ohi etukulmasta.

Liechtenstein sai juuri ennen taukoa pientä painetta Huuhkajien puolustukselle, mutta yhtään kunnon maalipaikkaa vieraille ei kirjattu.

Suomelle oli käydä halpa virhe 52. minuutilla. Hetemaj sai pallon maalipotkusta rangaistusalueen rajan tuntumassa, kääntyi ja yritti jatkaa peliä. Vastustaja riisti ja laukoi. Anssi Jaakkola torjui kudin hieman epävarmasti kulmaksi. Erikoistilanne osoittautui Suomelle haastavaksi, mutta pallo ohi oikeasta alakulmasta. Liechtenstein sai myös seuraavan paikan Suomen virheestä, mutta Jaakkola venyi hyvään torjuntaan.

Liechtenstein tasoitti ottelun 62. minuutilla. Nicolas Hasler katkaisi Fredrik Jensenin syötön keskialueella ja kuljetti maalia kohden. Terävä kuti painui oikeaan alanurkkaan.

Suomi hyökkäsi lupaavasti, kun Lam kuljetti keskialueelta. Hän tavoitteli laidalta Jenseniä, joka oli kuitenkin karannut paitsioon. Kasper Hämäläinen pääsi laukomaan seuraavaksi, mutta reilusti yli. Jensen ajoi Pohjanpalon syötön jälkeen kohti rangaistusaluetta, mutta hänenkin vetonsa nousi yli maalin.

Riku Riski antoi 83. minuutilla kulman, johon korkeimmalle nousi Hämäläinen. ”Kapen” pusku yli maalin. Eero Markkanen petasi pian Riskille vetopaikan, mutta maalivahti Benjamin Büchel torjui laukauksen. Huuhkajat piti palloa lopussa Liechtensteinin rangaistusalueella, mutta lisämaaleja ei nähty.

Suomi kohtaa sunnuntaina 11.6. Ukrainan MM-karsintaottelussa. Tampereella pelattava kamppailu alkaa klo 19.

Suomi-Liechtenstein 1-1 (1-0)
17’ 1-0 Mehmet Hetemaj
62’ 1-1 Nicolas Hasler

Suomen kokoonpano:
23 Anssi Jaakkola
3 Niklas Moisander (C)
5 Juhani Ojala ->> 46. 4 Sauli Väisänen
7 Robin Lod ->> 51. 21 Kasper Hämäläinen
8 Mehmet Hetemaj ->> 55. 15 Markus Halsti
10 Teemu Pukki ->> 54. 16 Fredrik Jensen
11 Riku Riski
18 Jere Uronen ->> 46. 13 Kari Arkivuo
19 Thomas Lam ->> 70. 9 Eero Markkanen
20 Joel Pohjanpalo
22 Jukka Raitala

Vaihdossa:
1 Lukas Hradecky
12 Jesse Joronen
2 Juha Pirinen
6 Valtteri Moren
14 Moshtagh Yaghoubi
17 Janne Saksela

Lisää ottelusta: https://www.palloliitto.fi/maajoukkueet