Takaisin
1.9.2021 klo 20.50

Suomi ja Wales jäivät maalittomaan tasapeliin - Eriksson Huuhkajien sankari debyytissään

Jaa:

Ⓒ Juha Tamminen

Olympiastadionin keskiviikkoillassa ei nähty maaleja, kun Suomi ja Wales kohtasivat A-maaottelussa. 

Päävalmentaja Markku Kanerva lupasi uusille pelaajille näytönpaikkoja, ja niitä hän myös antoi. Carljohan Eriksson debytoi Huuhkajien maalilla, minkä lisäksi Santeri Hostikka sai ensimmäiset minuuttinsa A-maajoukkueessa. Kahdessa A-maaottelussa vuoden 2019 alussa pelannut Kaan Kairinen ja keväällä Ruotsi-ottelussa debytoinut Jasin Assehnoun nähtiin niin ikään avauksessa. 

Eriksson joutui kovaan paikkaan heti debyytissään, kun Nicholas Hämäläinen kaatoi Brennan Johnssonin sääntöjenvastaisesti rangaistusalueen sisällä reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Ottelun erotuomari Kristo Tohver vei pallon 11 metriin, mutta Eriksson venyi Harry Wilsonin yrityksen eteen ja sai Pohjoiskaarteelta raikuvat aplodit. 

Tauolle mentiin 0-0-lukemissa. Toisella jaksolla nähtiin lisää debytantteja, kun Assehnoun teki tilaa Urho Nissilälle.

Myös Erikssonin vahvat otteet jatkuivat toisella jaksolla. Wales sai 55. minuutilla vapaapotkun hyvästä paikasta Glen Kamaran rikottua Tyler Robertsia, mutta Eriksson venyi jälleen Wilsonin kudin eteen. 

Walesin seuraava vaarallinen paikka avautui tunnin kohdalla, mutta Huuhkajien onneksi Matthew Smithin yritys meni hieman ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Huuhkajien alakerrassa mainiosti uurastanut Robert Ivanov oli toisella puolella lähellä maalintekoa kulmapotkusta, mutta lukemat pysyivät yhä 0-0:ssa. 

Walesille avautui parikin maalipaikkaa peliajan viimeisellä kymmenminuuttisella, mutta edes kentälle loppuminuuteiksi vaihdettu Gareth Bale ei onnistunut ohittamaan Erikssonia ja ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. 

"Ottelu ajoi asiansa" 

Debytantti Eriksson oli ottelun jälkeen luonnollisesti hyvällä päällä. 

 Tosi hyvät fiilikset. Peli oli meiltä pääosin onnistunut. Pidimme nollan, vaikka tiesimme, että vastustaja on vaikea. Olen uskomattoman ylpeä ja onnellinen. Olen unelmoinut A-maajoukkueessa pelaamisesta 3-4-vuotiaasta, kun pelasin pihalla Litmanen-paita päällä. Jalkapallo-ottelu ei olisi voinut olla paljoa hauskempi tänään, Eriksson kertasi ottelun jälkeen. 

Myös päävalmentaja Kanerva oli pääosin tyytyväinen näkemäänsä. 

  Ottelu ajoi asiansa. Saimme minuutteja pelaajille ja näyttöpaikkoja. Kolme debytanttia ja Kaan Kairisellekin tämä oli ensimmäinen Huuhkaja-paidassa Olympiastadionilla, hänellä on pari talvimatsia takana. Tiesimme, että Wales on hyvä joukkue, toki heilläkin tiettyjä kokeiluja tänään oli.

 Saimme palautetta systeemistämme, prässäsimme 4-4-2-ryhmityksellä ja hyökkäysryhmitys oli ehkä enemmän 4-3-3, koska heillä oli kaksi pelaajaa keskikentällä ja meidän oli tarkoitus saada ylivoimaa hyödynnettyä siinä. Siinä emme aina onnistuneet. Se jätti tietyllä tavalla toivomisen varaa, Kanerva jatkoi. 

Myös joukkueen puolustuspeli sai päävalmentajalta kiitosta, vaikka Wales saikin rangaistuspotkun reilun parinkymmenen minuutin jälkeen. 

– Joukkueen työmoraali oli loistava, miten he ensimmäisen kerran tuossa muodossa pelasivat ja muoto pysyi puolustussuuntaan mielestäni hyvin kasassa. Pystyimme pitämään nollan, mikä on mielestäni hyvä juttu, vaikka voittoa lähdimmekin hakemaan, Kanerva päätti. 

Suomen seuraava ottelu on lauantaina, kun Huuhkajat saa MM-karsintaottelussa vastaansa Kazakstanin. Ottelu alkaa kello 16.00, ja liput sinne voi ostaa täältä >>

Suomi – Wales 0–0 (0-0) 

23. Carljohan Eriksson
2. Nicholas Hämäläinen
4. Joona Toivio (C)
6. Glen Kamara
9. Fredrik Jensen 64' Robert Taylor 
14. Kaan Kairinen
15. Robert Ivanov
18. Santeri Hostikka 64' Pyry Soiri 
19. Marcus Forss 73' Joel Pohjanpalo 
21. Jasin Assehnoun 46' Urho Nissilä 
22. Jukka Raitala 73' Nikolai Alho