Takaisin
8.4.2017 klo 21.26

Suomi ja Romania tasapeliin

Jaa:

Suomen futsalmaajoukkue pelasi lauantaina Romanian kanssa 5-5-tasapelin EM-karsintojen main round -kierroksen avauspelissä.
 

Voitto karkasi viime hetkillä

Suomi sai peliin hyvän alkun, kun reilun viiden minuutin pelin jälkeen Juhana Jyrkiäinen vei Suomen 1-0-johtoon.
 
Romania kuitenkin kuittasi ajassa 11.19, kun Emil Raducu onnistui maalinteossa. Avausjakson lopussa Rami Tirkkonen vei Suomen vielä 2-1-johtoon.
 
Heti toisen jakson alussa Panu Autio onnistui ja Suomi karkasi 3-1-johtoon. Isäntäjoukkueen Marias Matei kuitenkin onnistui kavennuksessa ajassa 22.06.
 
Antti Teittisen maalin ajassa 22.31 vei Suomen jälleen kahden maalin johtoon. Puolen tunnin kohdalla (30.52) Autio iski illan toisen osuman ja Suomi karkasi 5-2-johtoon.
 
Romania ei kuitenkaan luovuttanut. Florin Matei kavensi ajassa 32.56. Pelin viime hetkeillä Romania iski vielä kaksi maalia ajassa 39.56 ja 40.00.
 
4-5-kavennuksen jälkeen Suomi sai aloituksen ja peli viimeisellä sekunnilla Romanialle tuomittiin 10 metrin rangaistuspotku, josta Florin Matei ampui tasoituksen.
 
- Valtava pettymys on päällimmäisenä mielessä. Pisteet oli otettavissa, mutta pienet jutut ratkaisevat isoja asioita, toinen valmentaja Ville Sihvonen sanoi pelin jälkeen.
 
Vaikka Suomi menetti dramaattisesti voiton, oli peliesitys hyvä.
 
- Kokonaisuus oli hyvä. Noudatimme omaa pelisuunnitelmaamme ja pelasimme identitettiime mukaista futsalia, Sihvonen sanoi.
 
Main round -jatkuu sunnuntaina, kun Suomi kohtaa Portugalin.
 
- Nyt tämä pettymys pureksitaan ja sunnuntaina jatketaan. Vastus kovenee, mutta tulosta lähdemme hakemaan, Sihvonen totesi.