Takaisin
19.9.2017 klo 21.36

Suomi ja Portugali jälleen tasapeliin

Jaa:

Ⓒ Portugalin liitto, FPF

Suomi ja Portugali pelasivat 1-1-tasapelin myös kaksoismaaottelun toisessa osassa. Helmareiden maalin iski Jenny Danielsson.

Suomi sai peliin huippualun. Joukkue nousi oikealta ja Adelina Engman keskitti pallon maalille. Jenny Danielsson puski, mutta maalivahti Patricia Morais torjui ensimmäisen yrityksen. Danielsson toimitti kuitenkin jatkopallon verkon perukoille.

Portugali oli lähellä tasoitusta 18. minuutilla. Laura Luis tykitti 16-viivan takaa, mutta ylärima pelasti Suomen. Minna Meriluoto nappasi jatkopallon. Meriluoto pelasi 25. minuutilla Tuija Hyyryselle laitaan, joka heitti hyvän juoksupallon Linda Sällströmille. Hyökkääjä pääsi palloon ja yritti jatkaa, mutta nosto painui ohi maalin. Natalia Kuikka pääsi heti perään puskemaan Hyyrysen keskityksestä, mutta Morais torjui yrityksen.

Erotuomari vei pallon rangaistuspilkulle vajaan puolentunnin kohdalla Anna Westerlundin rikkeen seurauksena. 1-1-lukemat laukoi Luis.

Portugali pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen Suomen puolustuksen vasemmalta laidalta, mutta Meriluoto sai näppinsä Diana Silvan keskityksen väliin.

Suomi teki 42. minuutilla hyvän katkon ja Danielsson nosti pallon linjan taakse. Sällström oli mukana, mutta maalivahti Morais tuli kauas maaliltaan vastaan ja purki tilanteen puskemalla. Suomi sai jakson viimeisellä 10-minuuttisella muutamia hyviä hyökkäyksiin lähtöjä, mutta viimeistely-yritykset jäivät uupumaan.

Suomi teki tauolla peräti viisi vaihtoa. Juliette Kemppi jäi Moraisin jyräämäksi heti toisen puoliajan alussa. Tuloksena varoitus maalivahdille ja vapaapotku noin 22-metristä. Hyyrynen laukoi tyylikkäästi, mutta Morais nyrkkeili pallon kulmaksi.

Danielsson vapautti Kempin ovelalla syötöllä oikealta reilun tunnin kohdalla. Hyökkääjän matala pallo löysi Julia Tunturin, mutta hänen jatko painui etukulmasta ohi. Portugali sai kaksi maalipaikkaa noin 80. minuutin kohdilla, mutta ensin Anna Auvinen teki hyvän katkon ja sen jälkeen Jassie laukoi yli etukulmasta.

Kooste ottelusta aamuksi Huuhkaja-tv. Suomi avaa MM-karsinnat Helsingissä 22.10. Serbiaa vastaan.

Portugali-Suomi 1-1 (1-1)
5’ 0-1 Jenny Danielsson
30’ 1-1 Laura Luis rp.

Suomen kokoonpano:
1 Minna Meriluoto C
3 Tuija Hyyrynen
7 Adelina Engman ->> 46. 14 Julia Tunturi
9 Juliette Kemppi ->> 72. 8 Olga Ahtinen
10 Emmi Alanen ->> 46. 4 Ria Öling
11 Nora Heroum
13 Jenny Danielsson
15 Natalia Kuikka ->> 46. 5 Emma Koivisto
16 Anna Westerlund ->> 46. 6 Anna Auvinen
18 Linda Sällström ->> 46. 17 Sanni Franssi
21 Katarina Naumanen
 
Vaihdossa:
23 Tinja-Riikka Korpela
19 Kaisa Collin

Ei kokoonpanossa:
2 Tia Hälinen