Suomi ja Makedonia maalittomaan tasapeliin

Huuhkajat kohtasi Turkin leirinsä ensimmäisessä A-maaottelussa perjantaina Makedonian. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Huuhkajien ensimmäinen tekopaikka syntyi 11. minuutilla, kun Joel Pohjanpalo kaadettiin ja Suomi sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Robin Lod antoi pienen noston maalin edustalle ja Pohjanpalo pääsi ampumaan loistopaikasta. Pallo kuitenkin livahti ohi Makedonian maalin.

21. minuutilla Makedonia loi vaarallisen paikan ja keskitys kiersi vaarallisesti takatolpalle, mutta Joona Toivio ehti viime hetkellä päineen väliin. 31. minuutilla Makedonia sai vapaapotkun oikealta laidalta. Keskitys löysi maalin edustalta Visar Musliun, mutta tämän puskeman pallon noukki varmasti syliinsä Lukas Hradecky

Ensimmäinen puoliaika sujui tasaisissa merkeissä. Suomi pyöritti pitkiä hyökkäyksiä, mutta Makedonia iski ajoittain vaarallisilla vastahyökkäyksillä. Tuhannen taalan paikat olivat ensimmäisellä puoliajalla vähissä. Kumpikin loi yhden erittäin maukkaan paikan, mutta verkot säilyivät koskemattomana ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

58. minuutilla Suomen haparointi omassa päässä avasi Makedonialle todella vaarallisen paikan. Arijan Ademi pääsi ampumaan lähietäisyydeltä, mutta Hradecky venyi upeasti pallon tielle.

75. minuutilla Teemu Pukki pääsi puskemaan ja pallo suuntautui lupaavasti kohti etuyläkulmaa. Makedonian maalivahti Dimitrievski kuitenkin ehti torjumaan. Heti perään Suomelle siunaantui toinen loistopaikka. Moshtagh Yaghoubin loistava syöttö löysi Robin Lodin maalin edustalla. Lod otti upeasti haltuun, mutta veto epäonnistui ja livahti hieman ohi maalin.

Myös toinen puoliaika oli tasainen vääntö. Suomi oli lähempänä maalintekoa, kun sekä Robin Lod että Teemu Pukki pääsivät koettamaan maalintekoa loistopaikoista. Toki Lukas Hradeckykin joutui venymään yhteen paraatipelastukseen. Lopputulos 0-0.

- Makedonian laatu tiedettiin ja minun mielestäni ne osoittivat sen tässä pelissä. Hankala vastustaja. Tasainen peli. 0-0-tulos oli varmaan ihan oikeutettu, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva totesi.

- Puolustuspelinä 0-0-tulos oli hyvä juttu. Muutamat mestat jotka ne sai, niin me avitettiin niitä ne saamaan. Tuli virheitä ja helposti menetettiin palloja. Pääsivät pari kertaa vaarallisesti iskemään niistä. Puolustaessa paketti pysyi kuitenkin aika hyvin kasassa. Hyökkäyspeli jäi vähän vaatimattomaksi. Enemmän odotin, että oltaisiin pystytty luomaan paikkoja. Toki Makedonia teki pelaamisen hankalaksi prässäämällä, eikä päästy murtautumispaikoille, Kanerva pohti.

Suomi – Makedonia 0-0