Suomi hävisi Puolalle Futsal U19 EM-karsintaturnauksen ensimmäisen ottelunsa

Futsal U19 poikien EM-karsintaturnauksen ensimmäisessä ottelussa Tampereella Ranska voitti Kazakstanin 7-3 (1-1) ja Suomi hävisi Puolalle iltaottelussa 1-3 (0-2).

Kazakstan - Ranska -ottelu oli alkuksi selkeää Ranskan hallintaa, mutta muutamista maukkaista paikoita huolimatta he eivät onnistuneet kuin kertaalleen yllättämään Kazakstanin maalivahdin. Kazaskstan tasoitti ottelun vielä ensimmäisen jakson aikana. Toisella jaksolla ottelu tasaantui, mutta jakson loppupuolella Ranska käänsi ottelun voitokseen selkein loppulukemin 3-7.

Iltaottelussa isäntämaa Suomi sai vastaansa Puolan joukkueen. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, kuitenkin ehkä Suomen hienoisessa hallinnassa Puolan tyytyessä tiukkaan puolustamiseen. Paras paikka avautuikin ensimmäisenä Suomelle, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Maalinteossa onnistui kuitenkin Puola ensimmäisestä maalintekotilanteestaan.

- Puola pelasi yksinkertaisesti, mutta se riitti tänään pisteisiin eli tämähän on tulospeliä. Ei tarvitse tehdä ihmeitä, kun riittää kurinalainen puolustaminen ja muutamasta maalipaikasta maalin tekeminen, päävalmentaja Kerkko Huhtanen harmitteli ottelun jälkitunnelmissa.

Puolan toinen maali syntyi ikävästi Suomen puolustuksesta kimmonneesta laukauksesta omaan maaliin. Hyvästä yrityksestä huolimatta Suomi ei ensimmäisellä jaksolla maalinteossa onnistunut. Toisella jaksolla ottelun kuva ei muuttunut. Puola jatkoi tiukkaa puolustamista ja iski tilaisuuden tullessa nopeilla vastaiskuilla Suomen yrittäessä murtaa Puolan muuria. Puola onnistuikin kasvattamaan johtonsa jo kolmeen maaliin. Hyvin vaikeaa oli kuitenkin Suomen pääseminen edes hätyyttelemään Puolan maalia.

- Puola oli ainakin viimestelyssä meitä edellä. Mutta toinen asia oli, että enemmänkin näkisin parannettavaa meidän peliin. Me ei pystytty viemään palloa kohti vastustajan maalia, Huhtanen jatkoi.

Suomen ainokaisen maalin teki Petri Jouppi Suomen harvoista hyvin rakennetuista hyökkäyssommitelmista. Tappio on nyt unohdettava ja katseet käännettävä torstain Ranskaotteluun.

Suomi – Puola 1-3 (0-2)
8:24    0-1  Piotor Matras (Puola)
15:28  0-2  Suomen oma maali
21:56  0-3  Mateusz Prokop (Puola)
28:40  1-3  Petri Jouppi