Suomi EM futsalin Main Roundille

Suomi kaatoi myös Slovakian

Lähtökohdat Slovakia-peliin olivat erinomaiset. Hyvän Liettuapelin esityksen jälkeen Main Round paikka oli omissa jaloissa, siis voitolla varmasti jatkoon ja tasapelikin saattaisi riittää. Mutta eilinen voitto ei auta tippaakaan Slovakiaa vastaan, mitä ennakoitiin paljon kovemmaksi vastukseksi kuin Liettuan nuorta joukkuetta.

Ottelun alkoi Suomen kannalta todella murheellisesti. Slovakia prässäsi aktiivisesti ja pallo ajautui maalivahti Leena Lepikonmäelle, minkä purkupotku kimposi ajassa 0.40 Lenka Wienerovasta Suomen maaliin. Maalin jälkeen Suomi pääsi kuitenkin hyvin peliin mukaan ja sai luotua muutamia puolittaisia maalintekopaikkojakin. Suomi sai erinomaisen vastahyökkäyksen ja hyvästä syötöstä Netta Hannula laukoi pallon hallitusti Slovakian maalin ylähyllylle. Tilanne oli ajassa 4.30 tasan 1-1. Maalin jälkeenkin ottelu jatkui Suomen hienoisessa hallinnassa. Yhdeksän minuutin kohdalla Suomen johtomaali oli todella lähellä, kun pallo lipui slovakkimaalivahti Tisliarovan jalkojen välistä vain hiuksen hienosti tolpan väärälle puolelle. Ajassa 11.08 Emilia Jokisalo ja Daniela Tjeder namuttelivat kauniisti keskenään ja pääsivät kaksin nokitusten slovakkimaalivahtia vastaan. Tjederin mallikkaasta viimeisestä syötöstä sai Jokisalo siirtää pallon täysin tyhjään maaliin. Suomi siirtyi ottelussa täysin ansaitusti 2-1 johtoon. Jakson loppu pelattiin melko tasaisissa merkeissä, eikä kummalekaan joukkueelle juuri tuhannen euron paikkoja siunaantunut. Tauolle päästiin kuitenkin Suomen 2-1 johdossa.

Suomi aliotti toisen jakson erittäin kurinalaisella pelillä, niin puolustus-, kuin hyökkäyssuuntaankin. Kellon pysähtyessä aikaan 25.11, pääsi Tiia Juntikka hienosti laukomaan Suomen jo 3-1 johtoon. Ajassa 26.02 Slovakian Banikova sai varoituksen. Välillä Slovakiakin pääsi vaarallisille tekopaikoille, mutta mitä puolustus ei blokannut, niin Lepikonmäki torjui hienosti. Jopa kasvoillaankin torjuen. 27 minuutin kohdalla oli Jenni Häkli ohjata pallon jo neljännen kerran slovakkimaaliin, mutta poikkipuuta lähemmäksi pallo ei mennyt. Kohta äskeisen jälkeen Suomen vapaapotkun jälkitilanteesta Hannula laukoi pallon Slovakian maalin pystypuuhun. Ajassa 31.12 pääsi Wienerova jo toistamiseen maalaamaan. Nyt hän nosti torjunnasta kimmonneet pallon hallitusti yli Lepikonmäen. Tilanne oli kutkuttava 3-2. Kun ottelua oli pelattu 31.31, täyttyivät Slovakian joukkuerikkeet. Ajassa 34.36 myös Suomen riketili täyttyi. Kellon näyttäessä 36.36 Suomi pääsi ensimmäistä kertaa 10 metrin pilkulle. Laukausta asettui ampumaan Sini Sutinen, mutta kuti meni kuitenkin karkeasti oikealta yli ja ohi. Slovakia otti aikalisän noin neljä minuuttia ennen loppua ja pääsi yrittämään muutaman minuutin ajan lentävällä maalivahdillakin. He saivatkin aikaiseksi kohtuulista painetta Suomen maalille, mutta Suomen puolustus kesti hienosti. Summerin soidessa viimeisen kerran komeilivat tulostaululla Suomen upeat 3-2 voittolukemat. Erityismaininnan ansaitsee noin 20-päinen ja todella äänekäs Suomen fanijoukko, mikä oli matkustanut paikan päälle kannattamaan Suomea. Olitte kuudes pelaaja kentällä. KIITOS!

Nyt siis myös Slovakia-ottelussa Suomen upeat naisfutsalistat esittivät todella vakuuttavia otteita. Puolustus pysyi hyvin kasassa ja hyökkäyskin toimi, vaikkakin viimeistelyn laatuun jäi tässäkin pelissä vielä hieman toivomisen varaa. Näillä kahdella makealla voitolla joukkue ansaitsi lentoliput 11.-16.9. Portugalissa pelattavaan EM-karsinnan Main Roud turnaukseen. Vastustajien osaaminen nousee siellä jo seuraavalle tasolle ja näin maajoukkueemme pääsee uuteen hienoon mittariin. Vastaan asettuvat todella kovat joukkueet. Isäntämaa Portugalin lisäksi siellä on mukana Serbia ja Tšekki. Palaamme tähän turnausennakolla, kun joukkue Portugaliin on nimetty.

Katso tunnelmat ottelun jälkeen HUUTV:stä.