Takaisin
21.9.2021 klo 09.00

Suomi avaa MM-karsinnan Slovakiaa vastaan Turussa

Jaa:

Helmareiden viikon mittainen leiritys huipentuu Veritas Stadionin tiistai-illassa pelattavaan otteluun Slovakiaa vastaan. Päävalmentajan mukaan joukkueesta huokuu odottavainen ja valmis tunnelma. Lataa ottelun ilmainen digikäsiohjelma tästä! 

Erinomaiset ja historiallisen tuloksekkaat EM-karsinnat kuluvan vuoden alussa päättänyt Helmarit on uuden haasteen edessä, kun se aloittaa MM-lopputurnaukseen karsivan urakan tiistaina Turussa. Viikko sitten kokoontunut maajoukkue on saanut päävalmentaja Anna Signeulin mukaan valmistautua rauhassa ja harjoitella juuri oikeita asioita leirityksen aikana.

– On mennyt todella hyvin ja tunnelma on positiivinen. Ehdimme harjoitella paljon ja käydä läpi jokaisen peliosuuden. Olemme mielestäni tehneet kaiken, mitä halusimmekin tehdä harjoituskentällä ennen tulevaa ottelua. 

Vaikka edellisistä karsinnoista on ehtinyt kulua vasta puolisen vuotta, huokuu Helmareista latautumista ja innokkuutta uuden projektin äärellä. 

Joukkueesta jäi vilustumisen takia jo ennen kokoontumista sivuun Jenny Danielsson ja myöhemmin viikon aikana Eva Nyström. Loput pelaajat ovat kaikki pelikuntoisia. Signeul kehuukin ryhmänsä tämänhetkistä valmiutta ja eritoten henkeä.

– Joukkueessa on hyvä asenne ja energia. Kaikki ovat innoissaan uuden karsintaprojektin äärellä. Tietysti hieman jännittyneitä, mutta odotamme kovasti tulevaa ottelua.

– Voisin mainita kaikki pelaajat. Se tekee tästä joukkueesta niin hyvän. Kaikki osallistuvat joukkueessa vallitsevan hienon tunnelman luomiseen. Jokainen on erilainen, mutta sulautuu erinomaisesti tähän ryhmään. Toivon, että pystymme pistämään sen likoon huomenna pelissä. Näyttämään, että hieno joukkue tekee hienoa tulosta.

Vastaan asettuu hyökkäystaitava Slovakia

Suomi on kohdannut Slovakian viimeksi vuoden 2020 maaliskuussa. Tuolloin Helmarit vei Kyproksella selkeän 4–2-voiton.

Signeulin mukaan vastustaja on ehtinyt kehittyä kuluneen puolentoista vuoden aikana ja tarjoaa tulevasta ottelusta varmasti kilpailullisen. Tästä osviittaa antoi perjantaina pelattu Slovakia-Ruotsi-ottelu, jonka ruotsalaiset onnistuivat voittamaan vain lukemin 1–0. 

– He ovat hyvä tilanteenvaihtojoukkue. Meidän täytyy olla varpaillamme, kun he voittavat pallon itselleen.

– Olemme siis valmistautuneet joukkueeseen, jolla on taitoa etenkin hyökätä eri tavoilla. Heidän paras ominaisuutensa on eteneminen, ja he ovat siinä parempia kuin puolustussuuntaan pelaamisessa. Ruotsia vastaan he onnistuivat toki myös puolustuksellisesti ihan hyvin. Pelaajat ovat energisiä ja he pyrkivät paljon eteenpäin.

Tavoite otteluun on Helmareilla selvä. Jotta mahdollisuudet säilyvät hyvinä syksyn muita karsintaotteluita sekä lopulta MM-lopputurnaukseen etenemistä ajatellen, on Suomen suotavaa voittaa Slovakia kotikentällä tiistaina. 

Signeul kuitenkin korostaa ja ennustaa, ettei voitto irtoa helpolla. Joukkue ei aliarvioi yhtäkään vastustajaansa.

– Meillä on paljon kunnioitusta tätä vastustajaa kohtaan. Uskon, että näemme nyt paremman joukkueen, kuin sen, jota vastaan pelasimme viimeksi. Emme saa mitään ilmaiseksi heitä vastaan. 

Kotiyleisön tuki suuressa arvossa

Helmarit pääsee pelaamaan kotiyleisön edessä sitten viime vuoden lokakuun, kun se kohtasi Skotlannin Bolt Arenalla Helsingissä. Tuolloin useampituhatpäinen yleisö siivitti Suomen upeaan tahtovoittoon lukemilla 1–0.

Signeul ja joukkue toivovat Veritas Stadionille tiistaina isoa joukkoa sinivalkoisiin pukeutuneita ja äänekkäitä kannattajia.

– On upeaa, että saamme paikalle faneja, jotka kannustavat ja auttavat meitä voittamaan tämän ottelun. Tarvitsemme suomalaiset kannattajat tänne, sillä se energia välittyy kentälle ja pelaajille. 

– Toivottavasti heistä lähtee paljon ääntä!

MM-karsinnan avausottelu Suomi-Slovakia pelataan tiistaina 21.9. kello 18.15 Turun Veritas Stadionilla. Hanki liput otteluun tästä >> 

Ottelu katsottavissa suorana myös YLE TV2 -kanavalta sekä YLE Areenasta.