Takaisin
18.4.2018 klo 18.47

Suomen U15-pojille tappio Puolaa vastaan

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola
Katso video

Suomen alle 15-vuotiaiden poikien maajoukkue kärsi Slovakian neljän maan turnauksen toisessa ottelussaan 0-2 (0-1) -tappion Puolalle.

Turnauksen ensimmäisessä ottelussaan Unkarille 2-5 hävinnyt Suomi oli pelissä paremmin mukana kuin avauskoitoksessaan.

- Ensimmäiseen puoliaikaan voimme olla tyytyväisiä. Peli-ilmeemme oli paljon parempi kuin Unkaria vastaan. Pystyimme haastamaan Puolan, joka on mielestäni kovempi joukkue kuin Unkari, maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola mietti.

Avauspuolikkaan ainoa takaisku tuli vartin pelin kohdalla. Keskialueen menetyksen jälkeen suomalaiset eivät reagoineet tarpeeksi nopeasti ja Puola pääsi iskemään linjan taakse. Hemmo Riihimäki oli lopulta voimaton Suomen maalin suulla.

Takaiskun jälkeen Suomella oli kaksi maukasta tonttia tuoda peli tasoihin. Kalle Walliuksella oli ensimmäinen paikka ja Onnipekka Pajulan yritys kilpistyi pystypuuhun.

- Pelinavaamisemme oli rohkeampaa ja laadukkaampaa, saimme riittävästi palloja myös puolustuslinjan etupuolelle. Lisäksi onnistuneen prässin ansiosta riistimme tukun palloja yläalueella. Riistojen jälkeen emme olleet riittävän tehokkaita, Lehtola puntaroi.

Toiselle puoliajalle Puola oli ottanut oppia virheistään ja petrasi pelaamistaan. Puolan toinen maali tuli seitsemän minuuttia tauon jälkeen.

- Helppojen virheiden määrä kasvoi, ja paras rytmi pelistä katosi. Kun rehellisiä ollaan, niin Puolan kolmas maali oli toisella puoliajalla lähempänä kuin meidän kavennuksemme. Meilläkin oli muutama mahdollisuus, mutta Puola oli selvästi vaarallisempi, Lehtola sanoi. 

- Joka tapauksessa otimme askeleen eteenpäin. Ryhtiä ja rohkeutta löytyi enemmän. Maxin Stjopin oli yksi onnistujista, Lehtola painotti.

Turnauksen päivän toisessa ottelussa Unkari voitti Slovakian 3-0. Suomi päättää turnauksen perjantaina Slovakiaa vastaan.

- Voimme olla iloisia, että meillä on vielä yksi peli jäljellä. Oppimatka jatkuu, Lehtola huomautti.

Koosteen ottelusta näkee artikkelikuvaa klikkaamalla.

Kapteeni Denis Cukicin mietteet Huuhkaja-TV:ssä >>

Suomi-Puola 0-2 (0-1)

15. min 0-1 Hubert Turski
47. min 0-2 Patryk Kusztal

Suomen kokoonpano
12 Hemmo Riihimäki 
19 Max Silvonen -> 74. 3 Deni Silverio 
16 Elias Salminen 
5 Miika Koskela -> 52. 4 Nikolas Talo 
13 Tegra Mukuna 
18 Maksim Stjopin -> 74. 11 Marius Könkkölä 
6 Denis Cukici (C) -> 61. 8 Niilo Saarikivi 
15 Lasse Ikonen -> 52. 14 Emmanuel Patut 
2 Kalle Wallius -> 52. 7 Nico Rajala 
17 Kirill Bullat -> 52. 10 Leo Walta  
20 Onnipekka Pajula -> 61. 9 Kai Meriluoto 
 
Vaihdossa:
1 Mathias Ahlblad