Suomen futsalmaajoukkue voitti MM-karsinnoissa isäntämaa Puolan 2-1

Suomen miesten futsalmaajoukkue ylsi upeaan 2-1 voittoon isäntämaa Puolasta MM-karsinnoissa perjantaina.

Ottelun ensimmäinen jakso oli maaliton. Vasta toisella jaksolla pallo löysi tiensä maalitolppien väliin. Äänekkään kotiyleisönsä edessä pelannut Puola siirtyi ensin johtoon Leszczakin maalilla. Suomi tuli tasoihin kolme minuuttia myöhemmin Miika Hosion laukauksella ja voittomaali syntyi ajassa 33.03 Jukka Kytölän kärkipotkulla. Suomen vahvat pelin peruspilarit, puolustuspeli ja erikoistilanteet, tylsyttivät Puolan yritykset ja viimeisenä lukkona toimi erinomaisen pelin pelannut maalivahti Juha-Matti Savolainen.

Suomen päävalmentaja Mico Martic oli erittäin onnellinen voitosta, mutta antoi arvostuksen erittäin hyvin pelanneelle Puolalle.
-Olimme vaikeuksissa Puolan kanssa, joka oli parempi joukkue suurimman osan ensimmäistä jaksoa. Onnistuimme silti luomaan hyviä paikkoja jakson loppua kohden. Muutimme peluutusta toisella jaksolla ja siirryimme kahteen ketjuun ja onnistuimme kääntämään pelin. Olen iloinen voitosta.

Mikko Kytölä kertoi ottelun ratkaisun olleen hyvät erikoistilanteen.
-Tiesimme, että pelistä tulee fyysinen ja vaikea. Olen tyytyväinen siihen miten vastasimme Puolan peliin. Olen erittäin iloinen voitosta ja kolmesta pisteestä. Ottelun ratkaisivat erikoistilanteet meille ja kolme arvokasta pistettä Suomelle.

Suomen Jani Korpela iloitsi voitosta ja kertoi, että pelissä oli ekstrapanosta, sillä Puolan riveissä vastassa oli hänen joukkueensa BTS Rekord pelaajia.
-Oli kiva pelata. Oli siinä erilainen lataus kun oli seurakavereita vastassa. Tiesi vähän mitä tulee vastaan seurakaverista ja saa nähdä nyt onko paluuta maanantaina työpaikalle Bielsko-Bielaan. Oli ihan mahtava fiilis voittaa Puola.

Suomi on yhä mukana taistelussa paikasta jatkokarsintaan. Aiemmin päivällä Espanja varmisti jatkoon menosa voittamalla Georgian 3-2. Suomi kohtaa turnauksen päätöspäivänä Georgian sunnuntaina 27.10. Ottelussa ratkaistaan lohkon toinen jatkoon menijä.

-Tänään näimme erinomaisen Georgian Espanjaa vastaan. He pelasivat hyvin ja olisivat ehkä ansainneet enemmänkin ottelustaan (3-2 tappio). Meidän pitää voittaa sunnuntaina, jos haluamme päästä jatkoon, kertoi Martic sunnuntain vastuksesta.

Suomen ottelut nähdään suorana lähetyksinä YLE Areenalta linkistä :

Lohkon päätösottelut  MM-karsinnoissa (Suomen aikaa) CRS Hala Zielona Góra, Puola

Muut MM-karsintalohkot

Kaikkien lohkojen kaksi parasta maata etenevät Elite Roundille, mikä pelataan 28.1.–2.2.2020.

Elite Roundin neljän lohkon voittajat pääsevät suoraan MM-lopputurnaukseen ja lohkokakkoset pelaavat vielä Play-Offs vaiheen.

Play-Offs vaihe pelataan 9. ja 12.4.2020 kaksiosaisina koti-vieras ottelupareina. Otteluparien voittajat etenevät 12.9.–4.10.2020 Liettuassa pelattavaan MM-lopputurnaukseen viimeisiä Euroopan edustajina.

Puola - Suomi 1-2 (0-0)
27.56  1-0 Leszczak (Puola)
30.44  1-1 Miika Hosio
33.03  1-2 Jukka Kytölä