Takaisin
19.8.2021 klo 14.13

Suomen futsalmaajoukkue otteluleirille Kroatiaan 30.8.-6.9.2021

Jaa:

Miesten Futsalmaajoukkue matkustaa 30.8.–6.9. väliseksi ajaksi turnausleirille Kroatian Porečiin. Joukkue kohtaa harjoitusturnauksen alkulohkon otteluissa Salomonsaaret, Costa Rican ja Italian. 

Futsalmaajoukkue osallistuu Futsal Week Summer Cupiin, joka pelataan Kroatian Porečissa 1.–5. syyskuuta. Joukkue matkustaa Kroatiaan päivää ennen. Turnaus on osa valmistautumista tammikuussa 2022 pelattaviin EM-kisoihin. Kisoihin valmistautuminen alkoi jo elokuun alkupuolella, kun joukkue leireili Eerikkilässä. 

Turnaus Kroatiassa on Suomella ennen kaikkea harjoitustapahtuma, jossa pelaajilla on mahdollisuus näyttää osaamistaan. Lisäksi turnaus antaa valmennukselle mahdollisuuden panostaa EM-kisojen kannalta tärkeisiin taktisiin elementteihin. FC Kemin kapteeni ja maajoukkuepelaaja Tuukka Pikkarainen toivoo, että joukkue tulee keskittymään erityisesti prässipelin parantamiseen. 

– Kroatian leiriltä odotan, että saamme kovia otteluja, jossa pystymme treenaamaan prässipeliämme. Lisäksi meidän täytyy keskittyä erikoistilannepuolustamisen parantamiseen, Pikkarainen pohtii. 

Suomi kohtaa harjoitusturnauksen alkulohkovaiheessa Salomonsaaret, Costa Rican ja Italian. Joukkueista Italia on Suomelle tutuin, sillä italialaiset olivat Suomen lohkossa myös EM-karsinnoissa. Italia on myös ennakkoon arvioituna lohkon kovin joukkue, mutta Pikkarainen uskoo silti Suomen taistelevan lohkovoitosta. 

– En osaa kyllä sanoa oikein mitään noista joukkueista, leirillä sitten tutustutaan enemmän vastustajiin. Varmasti hyviä pelejä on tulossa, ja voittamaahan sitä lähdetään aina!

Pikkarainen tavoittelee suurta roolia maajoukkueessa


Kausi 2020-21 oli Pikkaraiselta erinomainen. Kuva: Juha Tamminen

23-vuotias Tuukka Pikkarainen on ikäänsä nähden kokenut pelaaja. Viime kausi oli pelaajalle erittäin onnistunut, sillä Pikkarainen johdatti kapteenina FC Kemin historiansa ensimmäiselle mitalisijalle miesten Futsal-Liigassa. Myös maajoukkueen puolella kausi 2020–21 oli Pikkaraiselle menestys. Pikkarainen nousi esiin erityisesti Vantaalla pelatussa Suomi – Montenegro -ottelussa, jossa hän oli mukana järjestelemässä peräti neljää Suomen kuudesta osumasta. Kemin kapteeni toivoo kuitenkin jatkossa vastuunsa maajoukkueessa kasvavan vielä suuremmaksi.

– Tavoite maajoukkueessa on ansaita vielä enemmän vastuuta. Haluan auttaa omalla tekemiselläni joukkuetta mahdollisimman paljon voittoihin ja hyviin tuloksiin.

Pikkarainen odottaakin innolla tulevia maajoukkuetapahtumia. Myös oman seurajoukkueen kausi lähestyy kovaa vauhtia, ja FC Kemin kapteeni uskookin olevansa hyvässä vireessä kauden alkaessa.

– Innolla odotan, että kausi alkaa. Viime kausi sujui hyvin seurajoukkueessa; ainoastaan mestaruus jäi puuttumaan. Kesätreenit ovat sujuneet myös todella hyvin ja tuntuu siltä, että olen valmiina uuden kauden alkuun. EM-kisat tuovat tietenkin lisäbuustia syksyn peleihin. On myös mukavaa, että nyt syksyllä on maajoukkueen osalta paljon tapahtumia ja ystävyysotteluja, missä voi näyttää omia taitojaan, Pikkarainen päättää.

Suomen alkulohko-ohjelma: 

Keskiviikko 1.9. klo 12.30 Salomonsaaret - Suomi
Torstai 2.9. klo 12.30 Costa Rica - Suomi
Lauantai 4.9. klo 18.00 Suomi - Italia

Lisäksi 5.9. Suomi pelaa sijoitusottelun toisessa lohkossa samalle sijoituksella selviytynyttä joukkuetta vastaan. Toisessa alkulohkossa pelaavat Malta, Montenegro, San Marino ja Saudi-Arabia.

Suomen ottelut striimataan suorina Palloliiton YouTube-kanavalla. 

Mukaan nimetty joukkue:

Maalivahdit (4):
Kasper Kangas, Akaa Futsal
Antti Koivumäki, GFT
Niila-Ville Laitinen, KaDy
Juha-Matti Savolainen, KaDy

Kenttäpelaajat (16):
Henri Alamikkotervo, GFT
Jaakko Alasuutari, Vieska FS
Panu Autio, GFT
Miika Hosio
Jarmo Junno, Vieska FS
Juhana Jyrkiäinen, Akaa Futsal
Jani Korpela, Torpedo
Sergei Korsunov, KaDy
Jukka Kytölä, KaDy
Mikko Kytölä, KaDy
Vesa Lilja, FC Kemi
Lassi Lintula, KaDy
Jussi Nyström, Akaa Futsal >> jää pois, tilalle Aleksi Pirttijoki, Akaa Futsal
Tuukka Pikkarainen, FC Kemi
Olli Pöyliö, Liikunnan Riemu
Iiro Vanha, Akaa Futsal