Suomen futsalmaajoukkue huippusuorituksella MM-futsalin jatkokarsintoihin

Suomen futsalmaajoukkueen unelma MM-lopputurnaukseen elää. Suomi voitti Portugalissa pelatussa Elite Round -vaiheen viimeisessä ottelussaan Valko-Venäjän lukemin 4-2 (2-1). Kun turnauksen viimeisessä ottelussa Portugali voitti Italian niin Suomi lunasti paikan MM-karsintojen viimeiseen vaiheeseen joko Espanjaa tai Serbiaa vastaan.

Ottelu alkoi melko tunnustelevasti, eikä maalintekopaikkoja juurikaan syntynyt. Suomen kolmen ketjun rotaatiota ei päävalmentaja Mico Martic voinut tässä ottelussa toteuttaa, koska varoitustilin täytyttyä kolme pelaajaa; kapteeni Panu Autio, Miika Hosio ja Jani Korpela olivat sivussa. Viimeaikoina yhdessä pysynyt ketju Antti Teittinen, Juhana Jyrkiäinen, Jarmo Junno ja  kovasta tällistä otteluun onneksi toipunut Iiro Vanha olivat jälleen joukkueen eliittiä.

Kuitenkin tasaisen jakson ensimmäisen maalin iski Valko-Venäjän Oleg Gorbenko.  Mutta reilu minuutti valkovenäläisten maalin jälkeen heidän maalivahdin ja puolustuksen sekoilun jälkeen Antti Teittinen pääsi tuikkaamaan pallon tyhjään valkovenäläismaaliin.

Valko-Venäjän riketili täyttyi, kun maalivahti Vladimir Stremilovin rajusta vastaantulosta hän aiheutti viidennen rikkeen ja hetkeä myöhemmin pallo vietiin valkovenäläisten kuudennen rikkeen jälkeen 10 metrin pisteelle. Pallon taakse asettui Junno ja takuuvarmasti hän sijoitti kovan laukauksen oikeaan ylänurkkaan. Tauolle päästiin Suomen 2-1 johtolukemissa.

Toinen jakso oli alkuun Suomen upeaa dominointia. Maestro Teittisen johtama ketju oli jälleen ilmiliekeissä. Se hallitsi ottelua päällikön lailla ja ensin Jyrkiänen pamautti Teittisen millintarkasta sivurajapotkusta pallon Valko-Venäjän maaliin ja myöhemmin tämän Suomen superketjun Junno siirsi Suomen jo 4-1 johtoon. Valko-Venäjä koetti päästä otteluun mukaan yrittäen ilman maalivahtia saada kavennusta aikaan. Kertaalleen he tässä onnistuivatkin, mutta enempää maaleja Valko-Venäjä ei kuitenkaan onnistunut tekemään ja käsittämättömän upean turnauksen päätteeksi Suomen pistesaldona komeilee viisi pistettä Euroopan ja jopa maailma huippufutsalmaista.

Junno arvostaa pitkäjänteistä työtä:
- Kyllä menestys lähtee pitkäjänteisestä työstä. Tämä on ollut tosi pitkä retki ja miten paljon me ollaan tehty töitä vuosien varrella ja ollaan tultu siihen pisteeseen, että on oikeastaan ihan sama kuka tulee vastaan, niin me pysymme siinä omassa pelikirjassa, omassa peli-identiteetissä. Se on ihan mahtava pelata tällaisessa jengissä ja tulosta tulee.
  Turnaus herättää vähän ristiriitaisia ajatuksia. On ollut mahtava turnaus pelillisesti, mutta nyt ei vielä voida tietää mihin se riittää.

Kun Portugali voitti turnauksen viimeisessä ottelussa Italian lukemin 4-1 (2-0), niin se tarkoittaa sitä, että futsalin huippumaa italia on ulkona Liettuan MM lopputurnauksesta ja Suomen upea taisteleva maajoukkue jatkaa kisapaikan metsästystä 9. ja 12.4.2020 MM-karsinnan viimeisessä vaiheessa, joko Espanjaa tai Serbiaa vastaan.