Takaisin
27.3.2019 klo 16.35

Suomen edustajat FIFA eNations Cup 2019 -lopputurnaukseen valittu

Jaa:

Eemeli "Snipguy" Simpanen ja Markus "MakezCR" Moilanen edustavat Suomea historiallisessa eNations Cup -tapahtumassa.

Suomen e-jalkapallomaajoukkue osallistuu kautta aikojen ensimmäiseen FIFA eNations Cup 2019 -turnaukseen, joka järjestetään Lontoossa 13.-14.4.2019. Turnaukseen on kutsutta 20 maajoukkuetta, ja jokaista maata edustaa yksi pelaaja Xboxilla ja yksi pelaaja PlayStationilla.

Simpanen ja Moilanen valikoituvat Suomen edustajiksi 25.3. järjestetyssä e-maajoukkueen suljetussa karsintaturnauksessa, jossa Moilanen voitti PlayStationin finaalissa Jesse Kosamon otteluvoitoin 3-0. Muut turnaukseen kutsun saaneet pelaajat olivat Anton Korvenaho ja uutena pelaajana mukana ollut Marvin Gorgees.

– Tosi hyvät fiilikset, on suuri kunnia päästä edustamaan Suomea maailmalle. Omalla urallani suurin turnaus tähän mennessä, ja aion tehdä kaikkeni, jotta Suomen värit nähtäisiin mahdollisimman pitkällä turnauksessa, Moilanen tunnelmoi valintaa tuoreeltaan.

Suomi kohtaa turnauksen alkulohkossa isäntämaa Englannin lisäksi Etelä-Afrikan, Ranskan ja Saudi-Arabian. Erittäin kovasta alkulohkosta vain kaksi parasta etenee jatko-otteluihin. Koko turnauksen ennakkosuosikkeihin kuuluvien Englannin, Ranskan ja Saudi-Arabian joukkueet muodostuvat ehdottomista maailman huippupelaajista.

– Lohko on ennalta yksi vaikeimmista ja kilpailu jatkopaikoista todella kova. Itse odotan eniten kisaisäntä Englannin kohtaamista. Tämän hetken maailman ykkönen F2Tekkz sekä viime aikoina vahvoja otteita esittänyt Futwiz Tom muodostavat vahvan joukkueen. Erityisesti odotan otteluani Futwiz Tomia vastaan, sillä olemme Tomin kanssa hyviä kavereita ja toivottavasti sellaisina pysymme myös ottelun jälkeen, Moilanen kommentoi alkulohkoa.

Myös kapteeni Simpanen pitää lohkossa kahden parhaan joukkoon pääsyä haastavana, mutta uskoo kaksikon mahdollisuuksiin.

– Vaatii aikamoista taistelua päästä alkulohkossa kahden joukkoon. Uskon kuitenkin, että Suomella on mahdollisuus jatkoon, koska olemme Markuksen kanssa kohtuu kova duo (2v2), eivätkä vastustajat varmastikaan aliarvioi meitä. Tärkeintä turnaukseen lähtiessä on hioa omat pelistrategiat kuntoon, tuntea vastustajat ja olla selvä visio suunnitelmista, ettei mene soveltamiseksi heti ensimmäisessä yllättävässä käänteessä.

– Hieno fiilis olla mukana ensimmäisessä FIFA eNations Cupissa! Varsinkin kun turnaus täynnä kovimpia maita ja vastustajia. Suomen edustaminen on aina kunnia asia ja motivoi menestymään, Simpanen sanoo.