Takaisin
16.5.2019 klo 09.21

Suomen Cupin välierät torstaina: ”Kaikki tietävät miten tärkeä peli”

Jaa:

Suomen Cup on edennyt välierävaiheeseen, jossa finaalipaikasta taistelevat VPS, IFK Mariehamn, KPV ja Ilves.

VPS on ensimmäistä kertaa näin pitkällä kilpailussa sitten vuoden 2008, jolloin joukkue hävisi HJK:lle rumasti numeroin 0-5. Vaasalaiset ovat edenneet turnauksessa koko seurahistoriansa aikana tasan kerran finaaliin vuonna 1972, mutta kannua se ei ole voittanut koskaan. Vepsussa halutaankin tehdä historiaa.

 

- Kaikki tietävät, että se on tärkeä peli, jonka kaikki haluavat pelata, varsinkin kotiyleisön edessä. Se on semifinaali ja sen voittaja etenee finaaliin. Kaikki odottavat matsia kovasti, Vepsun 19-vuotias hyökkääjä Momodou Sarr kertoi.

 

VPS on kaatanut matkallaan välieriin lohkovaiheessa SJK:n, KuPS: ja RoPS:n. Neljännesvälierissä raita oli vaikeuksissa Gnistania vastaan, mutta eteni jatkoon jatkoajan jälkeen. Sarr iski matsissa helpottavan 3-1 osuman.

 

- Itselleni on tärkeää, että pystyn auttamaan joukkuetta voittamaan. Meillä oli se peli hallussa ja itselläni oli koko ajan se tunne, että pystymme voittamaan sen ottelun, kunhan pidetään peli kontrollissa. Niin kävi, Sarr muistelee.

 

Seuraavaksi kaatui FC Inter, vaikka turkulaiset menivät ottelussa johtoon. Vepsu nousi ensin rinnalle ja sitten ohi. Nyt vastassa on IFK Mariehamn, joka on mennyt Cupin aikana läpi HIFK:n, TPV:n ja FC Lahden. Lohkovaiheessa se pelasi tasan HJK:n ja FC Hongan kanssa. 

 

Myös Veikkausliigakausi on startannut IFK Mariehamnin osalta hyvin ja se on toisesta sijasta vain kolmen pisteen päässä. Tosin saarelaiset eivät ole voittaneet kolmeen otteluun.

 

- IFK on kova haaste. Se on täynnä hyviä yksilöitä ja he osaavat pelata joukkueena yhteen. Varmasti ovat ansainneet paikkansa välierissä. Sinne saakka ei onnella päästä, vaan pitää olla parempi kuin muut, Sarr tietää.

 

Myös Vepsulla on ollut nihkeää viime viikot, sillä se ei ole voittanut Veikkausliigassa vielä otteluakaan. Toisaalta se ei ole hävinnytkään, vaan pelannut peräti kuusi tasapeliä putkeen. Miksi voittaminen on ollut vaikeaa?

 

- En osaa vastata tuohon. Pelit ovat olleet tiukkoja ja tasaisia. Nämä ovat olleet pienestä kiinni ja olisivat voineet mennä molempiin suuntiin. Meillä olisi ollut myös mahdollisuudet voittaa nämä pelit, Sarr muistuttaa.

 

KPV haastaa välierässä Ilveksen

 

Veikkausliigan sarjanousija KPV pelasi hienon Suomen Cupin lohkovaiheen, jossa mm. kaatui Vepsu ja RoPS. Jatkopeleissä ovat puolestaan kaatuneet VJS ja RoPS. Sarjassa pelit ovat kuitenkin menneet pitkälti vihkoon, sillä kokkolalaisilla on seitsemän ottelun jälkeen kasassa vain kaksi pistettä. Finaalipaikka olisikin omiaan nostamaan joukkueen itseluottamusta.

 

- Keskittyminen on ollut liigassa ja siinä, miten saadaan pelaamistamme parannettua, mutta tiedostamme, että olemme yhden voiton päässä finaalista. Tietenkin iso peli, Sebastian Mannström kertoo.

 

KPV kohtasi Ilveksen jo Cupin lohkovaiheessa, jolloin se koki 1-2 tappion. Veikkausliigan avauskierroksella se hävisi tupsukorville 0-2. Haaste onkin KPV:lle valtava, sillä koko vuoden 2019 kilpailullisissa otteluissa Ilves on pelannut 14 kertaa ilman tappiota. Veikkausliigassa se on päästänyt myös vain yhden maalin seitsemän pelin jälkeen.

 

Haaste onkin KPV:lle tällä hetkellä pahin mahdollinen.

 

- Niitä vastaan varsinkaan ei saa antaa helppoja maaleja. Viimeksi annoimme kaksi maalia eteen. Ilvestä vastaan on muutenkin tosi vaikeata hyökätä ja tehdä maaleja. Ei tule helppoa, Mannström tietää.

 

Suomen Cupin välierät VPS–IFK Mariehamn ja KPV–Ilves pelataan torstaina klo 18.30 alkaen. Molemmat näkyvät suorina myös Ruudussa.