Suomen Cupia vuosien takaa: KPV tuhkimotarina kaudella 2006

Suomen Cupin suolana on usein pidetty divarijoukkueiden ja Veikkausliigajoukkueiden kohtaamisia. Vuonna 2006 niitä saatiin finaalissa asti, kun Kokkolan Pallo-Veikot etenivät loppuotteluun asti. Vastaan asettui kiven kova Cup-joukkue HJK, joka oli kuitenkin KPV:lle liian kova vastus.

Kaudella 2006 Suomen Cupiin osallistui kaiken kaikkiaan 368 joukkuetta. Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen joukkueet tulivat mukaan kilpailun 4. kierroksella, lukuun ottamatta eurocupeissa pelanneita seuroja, jotka liittyivät turnaukseen vasta 6. kierroksella. Ykkösessä pelannut KPV siis aloitti tällöin oman Cup-urakkansa.

Ensimmäisellä kierroksella KPV pääsi vielä suhteellisen helpolla, mutta seuraavan kierroksen arpaonni ei ollut enää yhtä suosiollinen. Vastaan asettui Veikkausliigajoukkue IFK Marienhamn. KPV lähti otteluun altavastaajana, mutta onnistui päihittämään maarianhaminalaiset. KPV eteni kahdeksannelle kierrokselle voitettuaan ottelun jatkoajalla 2-1. Seuraavassa vaiheessa KPV:n matkaan tarttui hieman onneakin. Mukana oli puolivälierävaiheessa kuusi Veikkausliigajoukkuetta, KPV sekä kakkosessa pelaava PS Kemi. Arpa asetti divarijoukkueet vastakkain.  KPV tyylitteli ottelun voittoon makeasti 3-0 gambialaisen “Banjulin taikurin”, Dawda Bahin iskiessä hattutempun PS Kemin verkkoon.

Välierissä KPV:n komea Cup-taival jatkui maukkaalla 0-1 voitolla Veikkausliigajoukkue TPS:stä. Finaalin vastustajaksi asettui kiven kova HJK. Finaalin avausjakson 10. minuutilla KPV laittoi HJK:ta ahtaalle, kun KPV kapteeni Henri Myntti puski kohti kilpakumppanin maalia. HJK-vahti Ville Wallen kuitenkin venyi huipputorjuntaan estäen KPV:tä saamasta niskalenkkiä ottelusta. Loput 80 minuuttia kuitenkin tuhosivat KPV:n cup-unelman. HJK oli juuri yhden maalin verran parempi. Helsinkiläiset voittoon johdatti algerialaishyökkääjä Farid Ghazin osuma.

KPV:n kauden 2006 taival päättyi hopeaan. Joukkue kuitenkin osoitti, että Cupissa sarjataso ei ratkaise.