Suomen Cup: MP, HJK ja Gnistan selviin voittoihin

JIPPO:lla oli synkkä ilta Mikkelin talvisissa olosuhteissa, kun MP paukutteli taululle 5-0 lukemat. Tällä tuloksella molempien joukkueiden tie Suomen Cupissa päättyi tähän otteluun. HJK otti selvän voiton KTP:sta ja Gnistan oli Klubi 04:ä vahvempi.

MP järjesti maalikarkelot JIPPO:n kustannuksella

JIPPO:n vaikeudet alkoivat vajaan puolen tunnin kohdalla. JIPPO:n Jere Juurinen sai viiden minuutin sisään kaksi keltaista korttia ja sai suihkukomennuksen. Jälkimmäinen rike tapahtui rangaistusalueen sisällä, ja pallo vietiin samalla kertaa pilkulle. MP:n Antti Ulmanen laukoi pilkun varmasti alakulmaan. Aikaisessa vaiheessa yhden pelaajan vajaalle joutunut JIPPO oli vaikeuksissa. Tilannetta synkisti entisestään se, että MP:n seuraava osuma syntyi vain pari minuuttia ensimmäisen jälkeen. Tällä kertaa vauhdissa oli Aatu Manninen, jonka upea kaukolaukaus upposi Aleksi Honka-Hallilan vartioimaan maaliin.

Toisella puoliajalla tapahtumia riitti jopa enemmän kuin ensimmäisellä puolikkaalla. Ajassa 50’ JIPPO:n Sauli Kettunen rikkoi rangaistusalueella ja pallo vietiin toistamiseen pilkulle. Tälläkin kertaa lopputulos oli sama. Pallo päätyi maaliin laukojanaan Antti-Ville Räisänen. Mikkelin kentän rangaistuspilkku oli kovassa käytössä, sillä pelikellon näyttäessä hieman vajaata tuntia MP sai jo kolmannen rangaistuspotkunsa. Rikkojana oli Jens Harju, joka nappasi samalla illan toisen varoituksensa ja liittyi Juurisen seuraan kentän ulkopuolelle. Myös Jonathan Dunyin onnistui maalinteossa seitsemästä metristä, joten MP siirtyi tässä vaiheessa jo 4-0 johtoon. Ajassa 73’ Antti Ulmanen viimeisteli vielä illan toisen osumansa, joten loppulukemiksi kirjattiin 5-0.

HJK selvään voittoon kotikentällään

HJK sai salama-alun otteluun KTP:tä vastaan. Ottelun avausosuma syntyi jo ottelun kolmannella peliminuutilla, kun Riku Riski pamautti pallon komeasti KTP:n maalin kattoon. Seuraavaakaan osumaa ei tarvinnut kauaa odotella, sillä yhdeksännellä peliminuutilla myös toinen Riskin veljeksistä avasi maalihanansa. Roope Riskin maali syntyi, kun hän ohjasi Luis Murillon keskityksen maaliin. Vain viisi minuuttia HJK:n 2-0-osumasta vierailijat kavensivat tilanteeksi 2-1 heti joukkueen ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestä. KTP pääsi vastahyökkäykseen HJK:n harhasyötön seurauksena ja kotkalaiset toimittivat pallon nopeasti HJK:n boksiin. Pallo pomppi lopulta maaliin HJK:n omasta pelaajasta.

Maali-ilotulitus jatkui ajassa 19’, kun pirteästi pelannut David Browne pääsi namuttelemaan pallon KTP:n maaliin Jairin erinomaisesta esityöstä. Browne oli vauhdissa jälleen ajassa 37’, kun papua-uusiguinealainen syötti Riku Riskin maalintekopaikalle. Riskin ruuti oli kuivaa, ja hän viimeisteli Brownen syötöstä päivän toisen osumansa. KTP oli vielä onnistua toisessa kavennuksessa ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta Joel Untersee pelasti pallon HJK:n maaliviivalta.

HJK:n toisen puoliajan ensimmäisen maalin viimeisteli ajassa 55’ Filip Valenćić. Reilu vartti tämän jälkeen Jairin vasemman jalan laukaus painui kotkalaisten maalin alanurkkaan. Jairin 6-1-osuma jäi ottelun viimeiseksi ja maalikarkelot Helsingissä päättyivät näihin lukemiin. HJK nousi voitolla lohkonsa kärkeen ja jatkaa näin Suomen Cupissa suoraan puolivälierävaiheeseen.

–  Ammattimainen ja tyylikäs esitys ei niin helpon valmistautumisen päälle, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela matsin päätyttyä.

Gnistan nappasi jatkopaikan paikallispelistä

Gnistan oli alussa paremmin hereillä torstai-illan Helsingin paikallismatsissa. Ottelu ehti vanheta vain kuusi minuuttia, kun Rony Huhtala pääsi läpiajosta iskemään keltapaidat johtoon. Hyvällä jalalla liikkeellä ollut Gnistan ei turhaan aikaillut, vaan iski jo reilun vartin kohdalla lukemiksi 0-2. Maalintekijänä kunnostautui tälläkin kerta Huhtala, joka laukoi pallon komeasti Mathias Ahlbladin vartioiman maalin ylänurkkaan. Kipinän kolmas osuma näki päivänvalon vielä ensimmäisellä puoliajalla. Puoliaikaa oli jäljellä vajaa vitonen, kun Jama Omar rokotti kasvattiseuraansa ja täräytti vasemmalla jalallaan pommin yläriman kautta maaliin.

Gnistan jatkoi toisella puoliajalla siitä, mihin se ensimmäisellä jäi. Pelikellon näyttäessä reilua tuntia Lucas Morais liukui pallon Klubi 04:n maaliin. Ottelun lopussa pallo oli päätyä ensi kertaa Gnistanin maaliin omista pelaajista, mutta maalivahti Jiri Koski hoiti tilanteen tyylikkäästi. Lisäajalla Gnistanin Akseli Lehtojuuri kaunisteli lukemiksi 0-5. Nämä lukemat jäivät ottelun päätyttyä tulostaululle.

Loppulukemat tarkoittavat sitä, että Gnistan jatkaa Suomen Cupin neljännesvälieriin lohkovoittajana. HJK Klubi 04 jää lohkossaan kolmanneksi, joten heidän pelinsä päättyvät lohkovaiheeseen.